mesterséges karácsonyfa

Műkarácsonyfa vásárlási útmutató

Mindjárt itt a karácsony, ami azt jelenti, hogy ideje feldíszíteni otthonát az ünnepi szezonra. Mivel a karácsony egyik főszereplője a karácsonyfa, érdemes lenne kicsit utánanézni vásárlás előtt.

A karácsonyfához a díszítés öröme társítható. Emiatt fontos, hogy a megfelelő fát szerezzük be – ez segít igazi karácsonyi hangulatba kerülni.

Önnek melyik tetszik jobban, az igazi vagy a mű karácsonyfa? Ha sok éven át szeretné használni a fát, és nem szeretne a korhadás vagy a fenyőtűk tisztítása miatt aggódni, válasszon egy műkarácsonyfát. A legjobb idő arra, hogy műkarácsonyfát vásároljon, most van. Szánjon időt a megfelelő forma, magasság és stílus kiválasztására. Ezt a karácsonyfavásárlási útmutatót azért állítottuk össze, hogy segítsünk a legjobb döntés meghozatalában.

 

Válassza ki a megfelelő magasságú és formájú műkarácsonyfát

A megfelelő műkarácsonyfa kiválasztása nem egy egyszerű feladat. Valószínűleg azt szeretné, ha nem csak lenyűgöző lenne, hanem illeszkedne is a szoba méretéhez. A karácsonyfa formája is lényeges, mivel megváltoztatja a dekoráció megjelenését. Szerencsére ez az útmutató segíteni fog a megfelelő méretű karácsonyfa megtalálásában.

A legtöbb ember a nappalijába helyezi a karácsonyfát. Ilyen esetekben figyelembe kell venni a helyiség elrendezését és a meglévő dekorációt, hisz ezek meghatározó szempontok lesznek a tökéletes fa méretére és magasságára való tekintettel. Útmutatónkban kitérünk a karácsonyfa magasságára és formájára is.

Választhat alacsonyabb, 120 cm-es karácsonyfát, de akár 240 cm magasat is. Ha túl alacsony, túlságosan kicsinek fog tűnni egy nagy nappaliban. Egy 240 cm magas fa pedig csak magas mennyezetű szobákban fog jól mutatni. Vegye figyelembe a szobához illeszkedő méretet. Most vegyük sorra a különböző formákat, és találjuk meg az Ön számára megfelelő műkarácsonyfát.

„Ceruza" típusú karácsonyfa

Egy modern beltéri ünnepi dekorációhoz válassza a „ceruza" típusú karácsonyfát. Karcsú sziluettje minimalista darabjává teszi otthonába. A „ceruza" karácsonyfának számos előnye van. Válassza ezt a típust, ha nem szeretne túl sok alapterületet elfoglalni a fával. Emellett pénzt takaríthat meg a dekoráción is, mivel nem kell túl sok darab ahhoz, hogy jól nézzen ki.

Slim karácsonyfa

Egy hasonló opció, amely kiválóan alkalmas kisebb helyiségekbe, a slim karácsonyfa. Annak ellenére, hogy vékony, ez a típusú fa még mindig figyelemfelkető darabja lesz bármelyik helyiségnek. Egy magas mennyezettel rendelkező szobába válasszon egy 200 cm magasságú slim fát. Díszítse apró kiegészítőkkel a minimalista dekoráció érdekében, vagy válasszon nagy, nem szokványos díszeket a pompás hatás érdekében.

Dús karácsonyfa

A legsokoldalúbb forma a dús karácsonyfa, amely minden típusú enteriőrben nagyszerűen mutat. Közepes méretű és formájú, illetve dús ágai vannak, így ez a fa remek kiegészítője lehet a karácsonyi dekorációnak. Válassza ki a szobának megfelelő magasságot, és díszítse tetszés szerint.

Fejjel lefelé fordított karácsonyfa

Ha valami kiemelkedőt szeretne a nappaliba, válasszon egy fejjel lefelé fordított karácsonyfát. Nagyon rendhagyó választás, a fejjel lefelé fordított fa biztosan szemet gyönyörködtető darab lesz. Erős és stabil, és az állítható ágak miatt élvezhető a gazdag formája. Legyen kreatív a díszítés során, és hozzon létre egy álombeli ünnepi megjelenését.

belső karácsonyfával

Találja meg a legjobban illő színt a műkarácsonyfához

A hagyományos karácsonyi dekoráció középpontjában a zöld karácsonyfa van főszerepben. Ez egy igazi fára emlékeztet, és rendkívül könnyen díszíthető. Egy klasszikus típus a valódi karácsonyfára emlékeztető műfenyő, amely továbbra is a kedvencek közé fog tartozni.

A műkarácsonyfa-trendek idővel átalakultak, így már rengeteg más érdekesebbnél érdekesebb lehetőség is áll a rendelkezésünkre. A téli szezon megünnepléséhez válasszon fehér karácsonyfát. Elegáns és divatos, amelyet különféle kreatív dekorációkkal díszíthet. Műkarácsonyfája más élénk színekben is megjelenhet, segítve ünnepi hangulatot teremteni az otthonában.

Kék karácsonyfák

Egy nagyon merész választás: egy kék karácsonyfa illik az idei megnyugtató kék árnyalatok trendjéhez. Tegye még kiemelkedőbbé ezüst és arany kiegészítőkkel. Ha egy kisebbet választ (120 cm), helyezze egy fehér asztalra a kellemes látvány érdekében.Rózsaszín karácsonyfák

A rózsaszín és a pezsgő színű árnyalatok rendkívül divatosak. Különösen arany díszekkel párosítva egy rózsaszín karácsonyfa bármelyik otthon középpontjába fog kerülni. Találja meg a sajátját a vidaXL-nél, és ne habozzon, válasszon egy magasat, akár 240 cm-eset is, és teremtsen divatos karácsonyi légkört.

Piros karácsonyfák

Egy másik figyelemfelkető darab a piros karácsonyfa, amely ünnepi álomországgá varázsolja az egész otthonát. Egészítse ki fehér és ezüst díszekkel, az igazi karácsonyi hangulat érdekében.

Aranyszínű karácsonyfák

Egy aranyszínű karácsonyfa tökéletes lesz, ha valami különlegest szeretne. Önmagában is elbűvölő, de a megfelelő világítás még erősebb vizuális hatást eredményez. Helyezze az étkezőbe, a nappaliba vagy akár az előszobába (ha egy kisebbet választ).

 

Tegye különlegessé: karácsonyfa fények és díszek

Miután eldöntötte a tökéletes fa színét, méretét és stílusát, kezdődhet a móka: díszítse fel a karácsonyfát! Ez az a pillanat, amikor beépít egy fát a meglévő beltéri és karácsonyi dekorációba.

Rengeteg kreatív lehetőség kínálkozik a műfenyő még szebbé tételére. Válasszon karácsonyfa fényeket, ami azt jelenti, hogy több fényfüzért. Különféle formákban és élénk színekben kaphatók, csak figyeljen arra, hogy az, amit választ passzoljon a fa színéhez és stílusához.

Vásárolhat külön LED-es karácsonyfa lámpákat, vagy választhat egy LED-es előre megvilágított karácsonyfát. Ezek energiatakarékosak, és megspórolja velük a megfelelő lámpák keresgélését. Függetlenül attól, hogy milyen fát választ, szüksége lesz egy karácsonyfa szoknyára. Ezzel elrejtheti a fa tövét és rádásul ünnepies hangulatú is. Improvizáljon, és készítse el saját DIY karácsonyfa szoknyáját, ami készülhet ajándékos dobozokból vagy akár műszőrme takaróból is.

A karácsonyfadíszítés utolsó lépése a megfelelő karácsonyfadíszek és karácsonyi gömbök beszerzése. Itt a lehetőségek korlátlanok. Lenyűgöző színek, ötletes karácsonyi témájú formák vagy akár személyre szabott díszek. A választás az Öné, csak ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott karácsonyi dekorációt hozzon létre.

mesterséges karácsonyfák fajtái

Melyik a kedvenc karácsonyfa stílusa?

A karácsonyfa feldíszítése rendkívül szórakoztató, különösen, ha a család vagy a barátok társaságában tesszük ezt. Találja meg a megfelelő kiegészítőket, amelyek illeszkednek a karácsonyfa stílusához.

Ha divatos ünnepi dekorációt szeretne, javasoljuk, hogy vessen egy pillantást a legnépszerűbb karácsonyfa stílusokra. Tekintse meg a legszebb karácsonyfa-trendeket.

Parasztház stílusú karácsonyfák

A teljes mértékben természetes karácsonyfa-trend pompás, és megfelelő választást jelent egy parasztház stílusú lakberendezésbe. Válasszon zöld műkarácsonyfát, és díszítse papír-, illetve kézzel készített, puha, természetes színű díszekkel.

Modern karácsonyfák

Hozzon létre egy minimalista ünnepi dekorációt fehér karácsonyfával és pár lámpával. Használjon egyszerű fényfüzéreket és finom díszeket egy kifinomult színösszeállításban. Válasszon lágyabb árnyalatú, vagy szövetből, például bársonyból készült gömböket.

Jeges hatású karácsonyfák

Ha a gyermekkori karácsonyi emlékein nosztalgiázik, válasszon egy jeges karácsonyfát. A hó látványos hatását utánozza, és gazdag textúrát kölcsönöz karácsonyi dekorációjának. Használjon fehér vagy ezüst díszeket a modern megközelítéshez, vagy válasszon merész pirosat, ha hagyományosabb hangulatot szeretne teremteni.

 

Karácsonyfa-varázslat: a részletekben rejlik

Egy fa gyönyörű, és ünnepi hangulatot teremt, de arra a sajátos karácsonyfa illatra is vágyunk. Ha valódi fát választ, a fenyőillat különleges és meghitt hangulatot varázsol nappalijába. Mivel az igazi fa nem mindig egy választható opció, egy valósághű műkarácsonyfa lesz a megoldás. A különleges karácsonyfa illat eléréséhez ne feledkezzen meg a karácsonyfa illatú díszekről, gyertyákról vagy a fenyőillatú lakásillatosítókról.

Ha a karácsonyfa anyagáról van szó, a leggyakrabban használt a PVC és a PE. Rendkívül népszerűek a PVC karácsonyfák, mivel pénztárcabarátak is. Dúsak az ágaik, gazdag megjelenésűek, és nem kell aggódni a lehulló fenyőtűk miatt.

 A PE karácsonyfáknak 3D tűik vannak, amelyek ugyanolyan valósághűek, mint a természetesek. A magasabb áron elérhető PE-fák nem csak az igazi fa alakját öltik, hanem sok éven át használhatók is.