artificial Christmas tree

Műkarácsonyfa vásárlási útmutató

Közeleg a karácsony, vagyis ideje feldíszíteni otthonát az ünnepi szezonra! Mivel a karácsony a karácsonyfa körül forog, érdemes egy kicsit utánanézni vásárlás előtt.

A karácsonyfához a díszítés öröme társul. Ezért olyan fontos megtalálni a megfelelő fát – ez segít átérezni a karácsony hangulatát! Hogy még különlegesebb legyen, javasoljuk, hogy tegye személyessé ünnepi dekorációját. Természetesen belevághat egy kisebb DIY (csináld magad) projektbe, például készíthet kézzel dekorációkat a fára. De ha egy igazán egyedi karácsonyfát szeretne, rengeteg barkácsolási lehetőség közül választhat. A kreativitása mellett csupán néhány kézműves anyagra és eszközre lesz szüksége.

Melyiket szereti jobban, az igazi fát vagy a műkarácsonyfát? Ha több éven át szeretné használni fáját, anélkül, hogy a korhadás vagy a tűk takarítása miatt kellene aggódjon, válasszon műkarácsonyfát. A legjobb alkalom a műkarácsonyfa megvásárlására most van. Szánjon időt a megfelelő forma, magasság és stílus kiválasztására. Azért állítottuk össze ezt a karácsonyfa vásárlási útmutatót, hogy segítsünk a legjobb választásban.

 

Találja meg a tökéletes helytakarékos műkarácsonyfát, vagy készítse el a sajátját

A megfelelő műkarácsonyfa kiválasztása nem egy egyszerű feladat. Azt szeretné, hogy lenyűgöző legyen, de egyben a szobája méretéhez is illeszkedjen. A karácsonyfa formája is lényeges, mivel megváltoztatja a teljes dekorációt. Szerencsére a karácsonyfa-méretre vonatkozó útmutatónk segít megtalálni a legjobb fát.

A legtöbben a nappaliba helyezik a karácsonyfát. Ebben az esetben a szoba elrendezése és a meglévő bútorok befolyásolják a tökéletes fa méretét és magasságát. Ezután beszélhetünk a karácsonyfa magasságáról és alakjáról.

Választhat egy alacsonyabb, 120 cm-es karácsonyfát, de akár 240 cm magasat is. Ha túl alacsony, akkor túl kicsinek fog tűnni egy nagy nappaliban. Egy 240 cm magas fa pedig csak nagy belmagasságú helyiségben mutat jól. Tehát oda kell figyelni a szobához tökéletesen illeszkedő méretre.

Többféle forma közül választhat, ha műkarácsonyfáról van szó:

 • Ceruza karácsonyfa - válassza ezt, ha az alapterületen szeretne spórolni.
 • Vékony karácsonyfa - remekül mutat kisebb helyiségekben, ha apró kiegészítőkkel díszítik a minimalista dekoráció érdekében.
 • Dús karácsonyfa - jó ötlet bármilyen típusú enteriőrbe.
 • Fordított karácsonyfa – válasszon egy ilyen típusút, ha valami különlegeset szeretne! 

types of artificial Christmas trees

Elkészíthetem a saját karácsonyfám?

Megteheti, és mi is erre biztatjuk! A DIY karácsonyfák szuper divatos alternatívái a hagyományos fáknak. A DIY karácsonyfa létrehozásának legjobb része az, hogy nincsenek korlátok. Függetlenül attól, hogy milyen anyagok és kellékek állnak a rendelkezésére, a fantáziáját felhasználva megépítheti a legegyedibb és legérdekesebb fát.

 

DIY karácsonyfa - készítse el a sajátját

A saját karácsonyfa elkészítése rendkívül szórakoztató tevékenység lehet Önnek és családjának. Képzelje el, hogy egy csésze forrócsoki mellett ülve, sok kézműves kellékkel körülvéve, megpróbálja elképzelni a leginnovatívabb, nem hagyományos fát. Viccesen hangzik, igaz?

Adhatunk néhány tippet, ha nem tudja, hol kezdje. DIY karácsonyfa készülhet... lényegében bármiből, ami csak eszébe jut: lufiból, ágból, szalagból, raklapból, könyvből vagy tollból, és a lista folytatódik.

Mindaddig, amíg az alkotás karácsonyfa alakú, lehet szó bármiről. Ennek a nem hagyományos DIY karácsonyfa koncepciónak a két fő előnye, amelyet kiszeretnénk emelni, hogy egyszerre helytakarékos és költséghatékony választás.

Például a DIY fáját olyan nagyra vagy kicsire készíti, amekkorára szeretné. Akár otthona minden szobájába is készíthet egyet, ha túlságosan ünnepi hangulatban van. Tehát szüksége lesz néhány kellékre és szerszámra a munka elvégzéséhez. Valószínűleg a legtöbbjük már megvan. De van egy részletesebb listánk is.

 

Olyan kellékek és eszközök, amelyekre szüksége lesz a saját DIY karácsonyfája elkészítéséhez

Kellékek:

 1. Karácsonyi gömbök és díszek
 2. Művészeti és kézműves kellékek
 3. Szövetek, cérnák, zsinórok, cipőfűzők 
 4. Papír, ágak, raklapfa, fa léc vagy akár egy falétra, amelyet egyszerűen fel tud díszíteni
 5. Bármi más, ami eszébe jut!

Eszközök:

 1. Olló, cérna és tűkészlet
 2. Normál ragasztó vagy ragasztórúd a ragasztópisztolyhoz
 3. Fűrész, arra az esetre, ha faágakkal vagy más fatermékekkel dolgozik
 4. Hasznos lehet egy kalapács vagy más szerszám is

 

DIY: Karton karácsonyfa

 • 1. lépés

  Vegyen két kartonlapot, és vágja a kívánt méretre a karton karácsonyfához. Rajzoljon mindegyikre egy karácsonyfa-szerű formát.

 • 2. lépés

  Ollóval, késsel vagy vonalzóval vágja ki a kartont a fa alakját követve. A tiszta vágás érdekében használja a legprecízebb szerszámját.

 • 3. lépés

  Az egyiken középen alulról, a másikon középen felülről vágjunk egy bemetszést, mindkét oldalról a fa feléig.

 • 4. lépés

  Használjon festéket vagy bármilyen más színező eszközt a kartonok kiszínezéséhez.

 • 5. lépés

  A bemetszéseknél csúsztassa össze a két kartondarabot.

 • 6. lépés

  Ééés készen is van a karton karácsonyfa! Végezze el az utolsó simításokat csillámpor vagy bármilyen más dekoráció segítségével.

Találja meg a legjobb színt és megjelenést a mű- vagy DIY karácsonyfájához

A hagyományos karácsonyi dekoráció középpontjában zöld karácsonyfa áll. Emiatt egy igazi fa jut eszünkbe, miközben rendkívül könnyű díszíteni is. Ez egy klasszikus, és továbbra is a kedvenceink közé tartozik, és leginkább egy igazi karácsonyfára hasonlít.

A műkarácsonyfa-trendek az idők során átalakultak, így sok más érdekes lehetőségünk is van. A téli szezon ünnepléséhez válasszon fehér karácsonyfát. Elegáns, divatos, és rengeteg kreatív dekorációt tud használni. Műkarácsonyfája más élénk színű is lehet, ünnepi hangulatot varázsolva az otthonába általa.

 • A kék karácsonyfák varázslatosak az ezüst díszítéssel
 • Az arany díszekkel párosított rózsaszín karácsonyfák biztosan reflektorfénybe kerülnek
 • A piros karácsonyfák az egész házat ünnepi álomországgá varázsolják
 • Az arany karácsonyfák tökéletesek, ha valami különlegeset szeretne. 

Másrészt a DIY karácsonyfákat nem kell bemutatni: bárhová is helyezzük őket, ragyogni fognak. Például egy lufikból készült fa kellemes hangulatot teremt a szobában, miközben az ünnepi dekoráció minimalista marad. Ha úgy dönt, hogy egy nem hagyományos DIY karácsonyfát fog készíteni valódi faágakat egymásra ragasztva, ezzel gyönyörű, rusztikus ihletésű megjelenést fog teremteni. A könyvmolyok imádni fogják a felhalmozott könyvekből készült karácsonyfát.

 

Tegye különlegessé: karácsonyfa fények és dekoráció

Miután eldöntötte a tökéletes fa színét, méretét és stílusát, kezdődhet a móka: a karácsonyfa díszítése! Itt az ideje, hogy beépítsen egy fát a belső terébe és a karácsonyi dekorációba.

Számos kreatív lehetőség kínálkozik arra, hogy műfáját még szebbé tegye. A karácsonyfa fények esetében válasszon olyan különböző karácsonyfa-fényfüzéreket, amelyek varázslatosan mutatnak DIY karácsonyfáján. Különböző formákban és színekben kaphatók, csak ügyeljen arra, hogy választása jól illeszkedjen a fa színéhez és stílusához.

Vásárolhat külön LED-es fényfüzért a karácsonyfához, vagy választhat előre megvilágított LED-es karácsonyfát. Energiahatékonyak, és nem kell a megfelelő lámpák megtalálásával foglalkozzon. Függetlenül attól, hogy milyen fafajtát választ, szüksége lesz egy karácsonyfa szoknyára. Így elrejtheti a fa tövét valami ünnepivel. Improvizáljon, és válasszon egy DIY fa-szoknyát, ajándékos dobozokból, vagy akár egy műszőrme takarót.

A karácsonyfa díszítés utolsó lépése a megfelelő karácsonyfadíszek és gömbök beszerzése. Itt a lehetőségek korlátlanok. Lenyűgöző színek, díszes karácsonyi témájú formák, vagy akár személyre szabott díszek. A választás az Ön kezében áll, csak ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott karácsonyi dekorációt hozzon létre. Ha DIY karácsonyfát választ, ne feledje, hogy a kevesebb több – egyes DIY fafajták kevesebb díszítést igényelnek, mint a hagyományosak.

 

Varázslatos karácsonyfa: a részletekben rejlik

Egy fa lehet gyönyörű, ünnepi hangulatot keltve, de mi arra a különleges karácsonyfa illatra is vágyunk. Ha valódi fát választ, a fenyő illata különleges és hangulatos légkört teremt nappalijában. Mivel az igazi fa nem mindig egy opció, válasszon egy valósághű műkarácsonyfát, vagy készítse el saját maga. A különleges karácsonyfa illateléréséhez ne feledkezzünk meg a karácsonyfa-illatú díszekről, gyertyákról, vagy a fenyőillatú lakásillatosítókról.

Ami a karácsonyfa anyagokat illeti, a legelterjedtebb a PVC és a PE. A PVC karácsonyfák népszerűek, mivel olcsók is. Sűrű ágaik vannak, dús megjelenésűek, és nem kell attól tartani, hogy kihullanak a tűik.

A PE-karácsonyfák 3D tűi olyan valódinak tűnnek, mint a természetesek. A drágább PE-fák igazi fa alakot öltenek. Sok éven át használhatók.

interior with Christmas Tree