Tudja meg, hogyan válasszon játékszéket

Egy kényelmes szék nagyon sokat számít. Ha hosszú munkaórákon keresztül ül egy széken, vagy játssza kedvenc konzolos játékait, azt jelenti, hogy a szék minősége nagymértékben befolyásolja az egészségét. Az ülés közbeni helyes testtartás rengeteg szempontból fontos, nem csak az egészségügyi problémák előzhetők meg, hanem több szórakozásban is lehet része, ha odafigyel rá.

Éppen ezért a megfelelő játékszék kiválasztása megváltoztathatja az egész játékélményt. A szék mérete, állíthatósága, anyaga - ezeket a részleteket meg kell fontolni, hogy tudjuk, mire szükséges figyelni, ha játékszéket vásárolunk. Vásárlási útmutatónkban megtalálja az összes szükséges tippet.

 

Részletek, amelyekre figyelni kell a játékszék kiválasztásakor

A játékfotel nem csak egy egyszerű bútordarab, amely kényelmet kéne nyújtson. A fejlett technológiának köszönhetően a mai játékszékek különleges funkciókkal rendelkeznek, hogy az órákon át tartó játszást is kényelmessé tegyék. A jobb felhasználás érdekében a játékfotelek párosíthatók az Ön által preferált játékrendszerekkel. Tehát mindig ellenőrizze le a rendszer kompatibilitását.

Egy PC-játékszék a számítógépes játékokhoz alkalmas, míg a versenyző szék egy kényelmes játékszék izgalmas versenyek számára. A még nagyobb funkcionalitás érdekében a versenyző játékszék pedálokkal, kormánnyal vagy váltóval van felszerelve.

Ezenkívül a talapzatos játékszékek magassága állítható, a nagyobb kényelem érdekében, valamint a hintaszékek is rendkívül népszerűek, mivel lehetővé teszik, hogy a játékos akár hátra is dőljön és pihenjen.

Gondoljon a kényelemre

Legelső sorban ezt kell figyelembe venni a játékszék kiválasztásakor. A hosszú órákon át tartó játék nagy nyomást gyakorolhat a hátára. Olyan ergonómiai jellemzők között keresgéljen, mint az ágyéktámasz, az állítható hát- és kartámaszok, a nyaktámasz és a kihúzható lábtartó. Néhány szék akár hátra is dönthető.

 

A játékszék egy nagyméretű szék

Egy bútordarab kiválasztásakor mindig fontos megfigyelni a méretet. A játékfotelek elég nagyok, a szokásos íróasztali székekhez képest. Különböző magasság- és súlyméretek közül lehet válogatni, csak ne feledje, hogy illeszkednie kell a szobájához.

Ugyanakkor figyeljen a testalkatára is. Ha túl kicsi egy játékfotel, kényelmetlenséget fog okozni, és ha túl nagy, úgyszintén zavarni fogja játszás közben.

 

Fektessen be egy jó minőségű anyagba

Az Ön számára megfelelő játékszék biztosítja a végső kényelmet. Ezenkívül tartós és masszív, kitűnő támasztékot nyújt testének éveken át. Ha azokon az anyagokon gondolkodik, amelyekből a székek készülnek, ne hagyja figyelmen kívül a szék alapját sem. Ez a jellemző különbséget tesz az olcsóbb játékszékek, amelyek egyébként kevésbé strapabírók, és a hosszú élettartamúak között.

Anyag szempontjából a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • Bőr – A valódi bőr tartós, erős és légáteresztő, ami lehetővé teszi, hogy a szék hűvös maradjon, és kellő kényelmet biztosítson.
  • PU bőr – Olcsóbb, mint a valódi bőr, foltálló és többszöri használat után sem szárad ki.
  • PVC bőr – A PVC bőr egy másik megfizethető opció. Folt- és vízálló, és rengeteg színben kapható. 
  • Szövet – Sokkal lélegzőbb, mint a bőr. A szövetből készült játékfotel puha tapintású és nem nyúlik ki idővel. 
  • Hálós – A hálós szék a leglélegzőbb és nagyon kényelmes. Azonban ne feledje, hogy a hálót, a többi anyaghoz képest, nem könnyű tisztítani, ami miatt sokkal hamarabb mutatkozhatnak az elhasználódás jelei.

 

Önnek melyik stílus tetszik?

Nem könnyű megtalálni a megfelelő játékszéket. A kényelem mellett figyelembe kell venni a szék megjelenését is. Elvégre ez is egy bútordarab, tehát meg kell felelnie a stílus preferenciáinak. Sok szék-típus többféle színben is kapható, hogy passzoljon a játékkonzolhoz vagy a számítógéphez. Más játékfotelek testreszabhatók kedvenc színvilága, játéktémája és karaktere szerint. Egy kis keresgéléssel megtalálhatja álmai játékszékét.

Ha még ennél is többre vágyik, válasszon egy széket beépített technikai funkciókkal. Néhányuknak lábtartója van; mások a csúcstechnológiai részletekre összpontosítanak. Élvezze a beépített hangszórót, sőt a fejtámla hangszóróját is. Ilyen sokoldalú lehetőségek mellett a tökéletes játékszék nem csupán néhány kattintásnyira van. Böngéssze végig az alább látható széles játékszék kínálatunk, és máris kezdődhet a játék!