Tippek a végasztal kiválasztásához

A nappali a ház szíve. Itt vannak a filmestek tartva, itt gyűlünk össze a barátainkkal, vagy pihenünk meg a kanapén egy jó könyvvel. A megfelelő kanapé kiválasztása az első lépés a szükséges kényelmes tér kialakítása felé. De ha stílussal és praktikummal szeretnénk kiegészíteni az egészet, a végasztalok elengedhetetlenek.

Mókás melónak tűnhet, de Ön tudja, hogyan válassza ki azt a végasztalt, amely illeszkedik álmai berendezéséhez? Az első dolog, amit szem előtt kell tartani, az az asztalkák célja. A végasztalok célja, hogy segítsenek mindent rendezetten és elérhető közelségben tartani. Általában a kanapé vagy a fotel mellé kerülnek, és nagy esztétikai befolyással bírnak.

A sok rendelkezésre álló lehetőséggel összezavarodhat, amikor azon gondolkodik, hogyan válassza ki a végasztal formáját. Ugyanez érvényes a végasztal színének kiválasztására is a többi berendezésnek megfelelően. Munkájának megkönnyítése érdekében létrehoztuk ezt az útmutatót, amelyben leírtuk, hogy hogyan válassza ki a végasztal anyagát és más ötleteket a stílusos megjelenés érdekében.

 

Miért lenne szükségem egy végasztalra?

A végasztal egy rendkívül sokoldalú bútor. Arra hivatott, hogy mindent, amire csak szüksége lehet, kéznél tartson, amikor a kényelmes kanapéján pihen. A végasztalok rengeteg formában és stílusban kaphatók, ezért ideálisak a tér kihangsúlyozására. Olvassa tovább, és tudja meg, melyik végasztal illik leginkább az Ön teréhez és lakberendezéséhez.

Ne feledje, hogy sokan a dohányzóasztalok helyett a végasztalokat választják. Párosítson két hasonlót, vagy keverje össze a különböző stílusokat a nagyobb vizuális hatás érdekében. Játszadozzon a különböző anyagokkal és formákkal a fényűző megjelenés érdekében.

 

Hogyan válasszuk ki a tökéletes végasztalt

A végasztal a kedvenc székünk vagy kanapénk mellé szokott kerülni. Tarthat rajta TV távirányítókat, könyveket és magazinokat, vagy a csésze teáját. Végasztal vásárláskor sokan kíváncsiak arra, hogy a végasztalnak magasabbnak vagy alacsonyabbnak kell lennie a kanapénál. Általában ugyanolyan magas szokott lenni az asztal, mint a kanapé karja, standard 60-80 cm méretű. Ideális esetben a végasztalok 2-7 cm-rel alacsonyabbak, mint a kanapé karja. Ez az apró részlet extra kényelmet nyújt, amikor például a könyve után nyúl.

Mivel rengeteg formában és méretben kaphatók, ki kell gondolni, hogy mekkora is legyen a végasztal. Ez a rendelkezésre álló tértől és az Ön igényeitől függ, valamint, hogy mire kívánja felhasználni a bútordarabot. Vegye számításba a kanapé melletti helyet, valamint hagyja lélegezni a teret. Maradjon elegendő hely a végasztal körül, vagy szükség esetén, esetleg válasszon egy kisebbet. Egy ilyenfajta berendezésnek nem kell kitöltenie a teljes teret, sokkal jobban mutat, és kellemesebb érzést áraszt a tágasabb dizájn.

A végasztalok remek kiegészítők, ha felszeretné valamivel dobni a nappalit. Ahhoz, hogy tudja, milyen szélesnek kell lennie a kisasztalnak, tudnia kell először azt, hogy mire szeretné felhasználni azt. Ha könyveket, folyóiratokat tartana rajta, vagy egy lámpát helyezne rá, akkor az asztalának legalább 55 cm szélesnek kell lennie. Egyes darabok különféle tárolási lehetőséggel rendelkeznek, például fiókokkal vagy polcokkal. Tehát azt javasoljuk, először gondolkodjon el a célján, majd áttérhetünk a következő igen fontos részre – a végasztal esztétikájára.

Találja meg azt a végasztalt, amit egyszerűen imádni fog

Imádjuk a végasztalokat, hisz az egyik legkreatívabb lehetőséget jelentik, ha lakberendezésről, illetve dekorálásról van szó. Ha azon tanakodna, hogy a végasztaloknak meg kell-e egyezniük, eláruljuk, hogy erről csakis Ön dönt, a kialakítani kívánt hangulattól függően. Fedezzük fel a teljes kínálatot formák, stílusok és színek tekintetében.

 

Forma

A kerek végasztalok tökéletesek kisebb helyiségek és kisebb tárolási igények esetében. Mesésen mutatnak bármilyen elrendezésben, de a legjobb, ha egy kar nélküli szék vagy kanapé mellé vannak elhelyezve. Ezenkívül a kerek végasztalok geometriai stílus szempontjából is egyensúlyt teremthetnek egy szobában.

A négyzet alakú végasztalok kiválóak kedvenc lámpájának bemutatására. Több helyet biztosítanak a tároláshoz, és a kanapé mellé, a sarokba is tökéletesen beillenek. A négyszögű végasztalok merész hangulattal ruházzák fel a nappalit.

 

Stílus

Stílus szempontjából a végasztalok választéka hatalmas. A csalódás elkerülése érdekében, mindenekelőtt vegye szemügyre meglévő lakberendezését. Ha a minimalista stílus kedvelője, teremtsen kontrasztot és egészítse ki a teret egy merész megjelenésű végasztallal. Válasszon egy fából vagy betonból készült darabot, díszítő részletekkel vagy talapzattal. Az élénk színek beragyogják a helyet, és elképesztő kontrasztot hoznak létre.

A kevesebb mindig több. Különösen akkor, ha a nappaliban nagy bútorok, kárpitozott kanapék és mintás díszek találhatók. Válasszon egy letisztult vonalakkal és vékony lábakkal ellátott végasztalt egy tágasabb tér eléréséhez. Egy kis extra stílusos textúra hozzáadása érdekében akár több végasztalt is párosíthat. Használjon semleges árnyalatokat és koncentráljon az átláthatóságra.

 

Anyag

A tökéletes végasztal kiválasztásához figyeljen a többi, nappaliban lévő asztalra és bútorra. Válasszon betonból vagy fémből készült végasztalokat a masszív fa dohányzóasztal kiegyensúlyozásához. Sötétebb helyiségek esetében akril vagy üveg asztalokat ajánlunk. Így könnyed, de élénk megjelenést tud biztosítani a térnek.

A márványburkolatok esztétikailag időtlenek, és megfelelő választást jelentenek, ha az italait szeretné rajtuk tárolni. A többi anyag-opció az üveg és a kő. Az érdekesebb megjelenés érdekében próbáljon ki pár modern, fémmel való kombinációt, legyen szó rézről és alumíniumról, vagy tömör fáról.

Tekintsen a végasztalra úgy, mint egy nagyszerű dekorációs eszközre tárolási lehetőséggel. Játszadozzon a különböző színekkel és anyagokkal, beépítve őket az álmai nappalija hangulatába. Kövesse egyszerű útmutatónkat arról, hogy hogyan válasszon egy végasztalt és élvezze új stílusos kiegészítőjét.