Hasznos ötletek a TV-állvány kiválasztásához

A pattogatott kukorica friss illata szórakoztató filmestet hirdet! Készen áll a kedvenc tévéműsora nyújtott kellemes percekre? A tévé a nappali középpontjában szokott lenni, ezért fontos tudni, hogyan válasszuk ki a TV-állványt.

Elsősorban vegye figyelembe a tévé méretét, hogy tudja, körülbelül milyen állvány lenne a megfelelő. Ezután próbálja meg elképzelni, hogy a TV-állvány hogyan illeszkedne a szobához. Keressen a szoba méretéhez illő darabokat a kiegyensúlyozott dekoráció érdekében. Ne hagyja figyelmen kívül a berendezési preferenciáit – gondolja ki, hogy milyen színű tévé állványt szeretne. A stílusok megfelelő keveréke érdekében figyeljen arra, hogy milyen anyagú TV-állványt választ.

A rengeteg rendelkezésre álló lehetőség mellett nem könnyű kiválasztani a megfelelő TV-állványt. De megígérjük, hogy nem lesz nehéz. Útmutatónk segíteni fog Önnek; nézze meg tippjeinket a tökéletes TV-állvány megvásárlásához az otthonába.

 

Mekkora a tévéje? - Megegyező méretek

Biztosan kíváncsi, hogy milyen méretű TV-állványra lenne szüksége. Ez a kiindulási pont, mielőtt vásárolna egyet. Ha a már megvásárolt tévéhez szeretne állványt szerezni, akkor először mérje meg azt. Tudnia kell, hogy az állványnak nagyobbnak kell lennie, mint a tévé. Ez stabilitást és esztétikai egyensúlyt biztosít.

Sokan kérdezik, hogy ha az úgy rendben van-e, ha a tévé szélesebb, mint az állvány. A válasz nem, bizonyosodjon meg arról, hogy az állvány nagyobb, hogy megvédje a tévét a leeséstől. Figyeljen a polc mélységére is, mivel elegendő helyet kell biztosítania a tévének és a további felszereléseknek. A biztonság mellett egy nagyobb állvány további előnye a tároló tulajdonsága. Egészítse ki néhány dekorációval, egy általánosan használt trükk a technológia beépítéséhez egy hangulatos beltérbe.

Ne feledkezzen meg a kényelmes nézetmagasságról sem. Ha azt kérdezi, hogy milyen magas legyen a TV-állvány, akkor a válasz egyértelmű. A képernyő szemmagasságban kell legyen ülő pozícióban. A képernyő közepének el kell érnie a látási magasságot. A szokásos tévémagasság körülbelül 106 cm, de az ülési lehetőségtől függ. Ha nagyobb rugalmasságra van szükség, gondolkodjon egy fali tartón a tévékészülék számára, amely több beállítási lehetőséget tesz lehetővé.

Extra tipp: a megfelelő látótávolság megtalálásához duplázza meg a képernyő méretét. Például egy 110 cm-es (50”) tévéképernyőt legalább 220 cm távolságra kell elhelyezni a kanapétól.

Hogyan választhatom ki a megfelelő TV-állvány típust?

A fenti részletek segítenek egy kényelmes tévéző környezet létrehozásában a végtelen filmmaratonok érdekében. Egy dolgot szem előtt kell tartani egy kiegyensúlyozott lakberendezéshez. Keresgéljen és jöjjön rá, hogy melyik tévéállvány illik az Ön stílusához. Szerencsére számos TV-állvány típus közül választhat:

  • TV konzol
  • Nyitott polcos kialakítás
  • Tálaló TV-állvány
  • TV-szekrény
  • Függő és falra szerelhető egységek
  • Szórakoztató központ

A TV-konzol egy egyedülálló bútor, zárt polcokkal. Általában téglalap alakú, és rengeteg tárolóhelyet biztosít. Ha minimalista stílusra törekszik, válassza a nyitott polcos kialakítást. A váz több nyitott polcot támogat a letisztult megjelenés érdekében, és egy rögzíthető TV konzolt. Ez nagyszerű lehetőség kis helyiségek számára, hogy tágas berendezést hozzon létre.

A tálaló TV-állvány egy nagyobb bútordarab, amely nagyszerű tárhelyet kínál a TV körül elhelyezett szekrényeinek és polcainak köszönhetően. A TV-szekrény egy vintage stílusú darab, amely remekül illeszkedik egy bohém beltérhez. A legnagyobb előnye, hogy elrejtheti a TV-t, ha éppen nem használja.

Mivel a szoba mérete is számít, két nagyszerű lehetőség áll rendelkezésre. Egy kisebb helyen előnyösebb lehet egy függő vagy falra szerelhető egység használata. A függő kialakítás manapság rendkívül népszerű, hisz rengeteg nyitott tér marad, és letisztult megjelenést kölcsönöz. Az elforgatható TV-állvány még kevesebb helyet igényel, és lehetővé teszi, hogy a TV-készüléket tetszés szerint állíthassa.

Azonban, ha nagyobb helyiség áll a rendelkezésére, egy szórakoztató központ lehet a megfelelő választás. Ez egy hatalmas bútor, gazdag felépítéssel. Van zárt szekrénye, nyitott polca, fiókja stb. Kiegészíthető könyvekkel, növényekkel és egyéb kiegészítőkkel a divatos megjelenés érdekében.

A TV-állványok esetében a leggyakoribb anyag a fa és a fém. Legyen kreatív, de győződjön meg róla, hogy a kiválasztott anyag talál a helyiség többi részével. A fa inkább a meleg, hagyományos stílushoz illik, míg a fém leginkább a kortárs tervezési stílushoz passzol. Gondoljon a biztonságra is, és vásároljon egy masszív állványt, amely biztonságosan meg fogja tartani a tévé súlyát. 

 

Megfontolandó szempontok

A tévét a fókuszpontban is lehet helyezni, azonban nem kell a fő elem legyen. Ebben az esetben figyelje meg a szoba elrendezését. Ha kandallóval rendelkezik, a TV elhelyezése bonyolult lehet. Ha tudni szeretné, hogyan lehet elrendezni a bútorokat, ha kandallóval és TV-vel is rendelkezik, íme, néhány lehetőség. Helyezze a TV-t a kandalló fölé, falra szerelhető egységgel. Ha a helyiség mérete lehetővé teszi, a TV-t a szemközti falra, a TV-konzolra vagy a TV-szekrényre is helyezheti.

Ne feledkezzen meg a kábelek elrendezéséről sem a TV köré építve. Válasszon egy kábeleket rejtő TV-állványt esztétikai célokból. Ezenkívül a tárolási lehetőségekkel ellátott állvány központosíthatja a többi olyan elektronikai készüléket, amit úgyszintén a tévé mellé kell helyezni.

Szánjon egy kis időt arra, hogy megtalálja az otthonába leginkább illő TV-állványt. Kövesse útmutatónkat, és vásároljon az Ön stílusának és igényeinek megfelelően.