4 tipp a tökéletes masszázsszék kiválasztásához

Mindannyian mozgalmas életet élünk, és ebben a felgyorsult életritmusban elengedhetetlenek a pihentető pillanatok ahhoz, hogy másnap újra tudjuk kezdeni a napot. Mivel nincs mindenkinek állandó hozzáférése gyógyfürdőhöz és masszázsszolgáltatásokhoz, egy saját masszázsszék beszerzése jó megoldást jelenthet!

Tudni szeretné, hogyan választhatja ki a legjobb masszázsszéket? Íme, a válasz! A masszázsszékek számos előnyt kínálnak:

  • Pihenteti testét és izmait a hosszú, nehéz munkanapok után
  • A masszázs csökkenti a magas vérnyomást és a stresszt
  • Segít megőrizni a kiegyensúlyozott mentális és fizikai állapotot

Ezt szem előtt tartva egyértelmű, hogy egy saját masszázsfotel biztosan jobbá fogja tenni az életét. A tökéletes megvásárlásához van néhány nagyon fontos dolog, amit figyelembe kell venni. Görgessen le és olvassa el a masszázsszék vásárlási útmutatónk tippjeit, hogy mindent megtudjon, amit tudnia kell.

 

1. Hogyan válasszon megfelelő méretű masszázsszéket?

A legjobb masszázsszék megtalálása egy kis kutatást igényel. Elsősorban számitásba kell vennie a személyes igényeit, és legfőképp ezekhez igazodni. Azonban az esztétikai szempontokra is oda kell figyelni, mivel egy masszázsszék meglehetősen nagy, és bizony tökéletesen illeszkednie kell a belső térhez. Az utolsó dolog, amit szem előtt kell tartani, az az Ön költségvetése. Mivel a masszázsszékek rengeteg változatos funkcióval rendelkeznek, nem feltétlenül olcsók.

Az első lépés a megfelelő hely kiválasztása a masszázsszék számára. Elég nagyok szoktak lenni, tehát bőséges helyre van szüksége. Egyes darabok lábtartóval rendelkeznek, mások kényelmes karfával.

A masszázsszék standard mérete fekvőhelyzetben körülbelül 75 x 160 x 85 cm (Szé x Mé x Ma). A legtöbb esetben akár 100 cm-t is hagyni kell a szék mögött, hogy teljes mértékben élvezhető legyen a dönthető funkció. Másfajta székek „Zero Space” funkcióval rendelkeznek, amelyeknél csak 10 cm kell maradjon a szék háttámlája és a fal között.

Javasoljuk, hogy alaposan ellenőrizze le a kedvelt szék méreteit, valamint nézze meg, hol fér el az otthonában. Egy kisebb masszázsszék remek kiegészítője lehet a nappalinak, otthoni dolgozószobának vagy akár a hálószobának. Vegye figyelembe a szék súlyát is, mivel ez az idő múlásával hatással lehet a padlóra. Helyezze a széket egy szőnyegre, hogy elkerülje a padló károsodását.

 

2. Fontosnak tartjuk a megjelenést...

...kifejezetten akkor, ha egy masszázsszékről beszélünk! Idővel a masszázsszékek nemcsak a funkciók, hanem a dizájn szempontjából is fejlődtek. Néhány népszerű modell nagyon futurisztikusnak tűnik, amely tökéletesen illeszkedik egy modern enteriőrbe. Mások továbbra is a klasszikus hangulatot képviselik, így könnyebben összeilleszthetők más stílusokkal.

3. Milyen az Ön stílusa? Válasszon megfelelő színt és anyagot

Masszázsszéke a kikapcsolódás oázisává fog válni, ezért a széknek tartósnak és rendkívül kényelmesnek kell lennie. Ezek a jellemzők székenként változnak, a felhasznált anyagtól függően. Amit keresnie kellene, az egy sima textúrájú kárpitanyag, amely segít ellazulni és élvezni a csodálatos masszázsokat otthon.

A legnépszerűbb darabok bőrből és műbőrből készülnek. Ennek a részletnek köszönhetően lesznek a székek tartósak, könnyen tisztíthatók és rendkívül puha tapintásúak. A bőr - akár valódi, akár nem – egy rendkívül ízléses opció egy szék számára, és minden stílushoz illik.

Ha egy modern masszázsszék összes előnyét élvezni szeretné, akkor a szövetkárpitozást javasoljuk. Gyakran favázak kíséretében ezek a székek hasonlítanak a klasszikus fotel megjelenésére, csak minden masszázsfunkciót tartalmaznak. Ily módon valójában kiegészítheti hangulatos lakberendezését.

Hogyan válassza ki a masszázsszék színét? Nagyon egyszerű: azt szeretné, hogy kitűnjön a dekorációból, vagy olvadjon bele a jelenlegi berendezésbe? A sötétebb színek és a semlegesek segítenek egy hangulatos élettér kialakításában, míg az élénk színek a masszázsszéket a nappalija sztárjává teszik.

 

4. Masszírozó funkciók

A masszázsfunkciók között böngészve nem kell túlzásba esni. Sok masszázsszéknek több masszázspontja van - a váll, a hát és a lábak táján. Egyes székek légzsákkal működnek, mások masszírozó görgőkkel, míg néhány szék mindkét üzemmóddal rendelkezik.

Gondoljon bele, melyik lenne a legmegfelelőbb, mivel a légzsákos masszázs kíméletesebb az izmokkal szemben. Ezzel ellentétben, a görgők intenzívebb masszázst nyújtanak, ami hasznos az izomfájdalom megszüntetésére.

Szeretne fűtési funkciót is a székébe? Ezek a különleges funkciók segítenek a stressz és a fáradtság enyhítésében, valamint a vérkeringés serkentésében. Az automatikus észlelési funkció egy másik olyan szempont, amit figyelembe kell venni, mivel a masszírozó pontok beállhatnak az Ön teste alakjának megfelelően, hogy a legjobb masszázst kínálják. Nézzen utána más különlegesebb tulajdonságoknak is ahhoz, hogy biztosan tudja melyik masszázsszék illik a leginkább az igényeihez.

További inspirációért fedezze fel kedvenc masszázsszékeinket az alábbiakban.