Étkezőpad vásárlási útmutató - tippek az ideális pad megtalálásához

Egy tökéletes étkezőt szeretne, ahol szeretteivel együtt élvezheti az ízletes ételeket? Az ideális ülésmegoldás megtalálása nem egy könnyű feladat. Sok dolgot fontolóra kell venni - a szoba elrendezését, az illeszkedő méreteket, a tervezési preferenciákat és még sok mást. De mit szólna egy étkezőpadhoz?

Útmutatónk azért van, hogy segítsen Önnek rájönni, hogyan válassza ki a tökéletes étkezőpadot. Az étkezőpad a megfelelő választás egy divatos étkező számára. Az elmúlt években jelentős népszerűségnek örvendhettek, hisz egyszerűen csodálatosak a padok! Sokoldalúak és tágasak, rengeteg helyet kínálnak, és bármilyen belső stílushoz illenek.

Ennek ellenére sok szempontra oda kell figyelni, mielőtt megvásárolna egyet. Gondolja át ülési igényeit, és válasszon egy olyat, ami elegendő helyet nyújt családja és barátai számára egyaránt. A kiegyensúlyozott étkezői stílus biztosítása érdekében eláruljuk, hogyan válassza ki az étkezőpad színét. A fekete időtlen, de passzolna egy bohém stílusú étkezőhöz is? A padok praktikusak és vagányak, de kényelmesek is kell legyenek. Tehát az étkezőpad megfelelő anyagának kiválasztása is fontos, főleg, hogy rengeteg lehetőség közül lehet válogatni, legyen szó fából készült darabokról vagy kárpitozottakról. Találja meg az Ön számára legmegfelelőbbet!

 

 Hogyan válasszuk ki az ideális étkezőpadot

Mielőtt rátérnénk a részletekre, tudnia kell, miért is fogja imádja új étkezőpadját:

  • Egy pad segít a megtakarításban – legyen több ülőhelye kevesebb pénzért! Ez egy költséghatékony megoldás, amely 2 vagy 3 széket képes helyettesíteni.
  • Kifogástalan sokoldalúság. Rengeteg típusú és formájú pad kapható, ami megengedi, hogy használja a kreativitását az étkező kialakításakor.
  • Étkezzen stílusosan! Az étkezőpadok stílusosak és modernek, azonban időtlen megoldásnak is számítanak!

Most, hogy már tudja, miért kellene beszereznie egy étkezőpadot, nézzük meg, melyik lenne tökéletes az Ön számára. Az első lépés a mérések elvégzése. Egy előre megtervezett padkészlet megvásárlása a legegyszerűbb. Csak le kell mérnie a helyet, és ügyelnie kell arra, hogy elegendő teret hagyjon körülötte.

Abban az esetben, ha egy meglévő étkezőasztalhoz szeretne padot vásárolni, figyeljen arra, hogy milyen hosszúnak kell lennie az étkezőpadnak. Először ellenőrizze, hogy a pad igazodik-e az asztal széléhez. Ebben az esetben lehetősége van egy extra hosszú étkezőpadot választani, ha az asztal is megengedi.

Vegye figyelembe az asztal állványát - egy talapzat esetében sok hely van biztosítva, azonban az asztallábak kevesebb szabadságot kínálnak. Ha az asztal alá szeretné helyezni a padot, akkor annak legalább 10 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint az asztal lábai közötti távolság.

Ha szűkös a tér, az étkezőpad méretei határozzák meg a praktikusságát. Ha az elrendezés úgy követeli, hogy a padot a falhoz helyezze, ellenőrizze, hogy a háttámla magassága megfelel-e a meglévő berendezésnek. Itt számításba kell venni a lebegő bútorok, a fali dekorációkat és az ablakpárkányokat.

Ne feledkezzen meg előre tervezni! Mérje fel ülési igényeit, és válasszon egy megfelelő hosszúságú padot. Szeretteinek kényelme érdekében is, tudnia kell, hogy egy felnőtt számára az ajánlott ülésszélesség 60-80 cm.

Milyen étkezőpad lenne a legmegfelelőbb az Ön számára

Az étkezőasztalnak tökéletesen kell illeszkednie a padhoz, az ideális étkezési elrendezés érdekében. Ahhoz, hogy rájöjjön melyik az Ön számára megfelelő, tekintse meg a rendelkezésre álló lehetőségeket:

  • Asztal alá tolható étkezőpadok
  • Teljes hosszú padok
  • Padok háttámlával vagy anélkül
  • Sarok étkezőpadok

Azon tanakodik, ha az étkezőpadnak el kellene-e férnie az asztal alatt? A döntés az Ön kezében van, hisz ez csakis a rendelkezésre álló helytől és az Ön stíluspreferenciáitól függ. Egy asztal alá tolható étkezőpad hangulatos, és több ülőhelyet kínál, miközben lehetővé teszi használaton kívül az asztal alá való helyezését. Azt javasoljuk, párosítsa egy talapzatos asztallal, hogy több tér maradjon a lábaknak.

Tudni szeretné, hogy az asztal mennyire kéne túlnyúljon a padon? Az asztal 10-12 cm-rel hosszabbnak kéne lennie a padnál. Ez leginkább a teljes hosszú padokra érvényes, kitűnő kényelmet biztosítva ülés közben. Egy olyan pad, amely hosszabb az asztalnál nem engedi meg minden személynek, hogy közel lehessen a tányérjához, miközben az átlagos 60 cm-es padmélységet elfoglalja.

A háttámla nélküli pad kevesebb helyet foglal el és elfér az asztal alatt, a tér nagyszerű optimalizálása érdekében. Nyitott tér benyomását kelti, és feldobja étkezőjét. Azonban ha több kényelemre vágyik, egy háttámlával ellátott pad lesz az Önnek megfelelő. Helyezze egy nagyobb étkezőbe, és hagyja, hogy gyönyörködjenek benne a vendégek.

A sarok étkezőpad otthonos megoldást jelent egy hangulatos tér kialakításához. Párosítsa néhány divatos fotellel, a rendelkezésre álló helytől függően. Azt javasoljuk, hogy egy talapzatos vagy ovális asztal mellé helyezze.

 

Egy stílusos étkezőpad, amit megérdemel

Mielőtt padot vásárol érdemes megfigyelni az étkező esztétikai elrendezését. Az anyagok széles választéka lehetőséget nyújt egy nagyszerű stílus elérésére. Ha háttámlával ellátott étkezőpadot vásárolna, keressen stílusos kivitelűeket. A szövetkárpitozásúak a kényelmes változatot jelentik, míg a bársony vagy a műbőr divatossá varázsolja az étkezőjét.

Egy könnyebben megközelíthető stílus érdekében válasszon fa vagy rattan padokat, és egészítse ki ezeket színes párnákkal. Színek tekintetében próbáljon élénkebb árnyalatokat választani. Gondolja át a teljes étkezési felállást, amikor egy színösszeállításról dönt. Ha minimalista dekorációval rendelkezik, a semleges tónusok mellett egy fekete pad ellophatja a reflektorfényt. Melegebb stílushoz válassza a föld tónusait, színes kiegészítésekkel.

Az egyik legjobb döntés lesz egy étkezőpad beszerzése. Sokoldalúak és praktikusak, segítenek helyet spórolni és legyünk őszinték, remekül néznek ki. Gondolja át az igényeit és a rendelkezésre álló helyet, és kövesse tippjeinket az ideális étkezőpad beszerzéséhez.