artificial Christmas tree

Karácsonyi ajándékvásárlási útmutató kis csavarral – DIY ajándékok

Vannak DIY (csináld magad) karácsonyi ajándékok a listáján? Előfordulhat, hogy úgy érzi, túl elfoglalt vagy, nem tudja, hogyan készítsen DIY karácsonyi ajándékokat, vagy úgy gondolja, nem olyan vonzóak, mint a boltiak. Hamarosan megváltozik a véleménye ezzel a szuper informatív és szórakoztató ajándékvásárlási útmutatóval! 

Beszéljünk az időgazdálkodásról. Az emberek azt hiszik, hogy a DIY karácsonyi ajándékok elkészítése sok időt vesz igénybe. Valójában sok olyan ötlet létezik, amelyeket kis erőfeszítéssel vagy erőfeszítés nélkül és rövid időn belül megvalósíthat. A következő fejezetekben bemutatunk néhány nagyszerű példát.

Az idő mellett, ha azt gondolja, hogy sokféle kellékre van szüksége a DIY karácsonyi ajándékok készítéséhez, az ok lehet arra, hogy meg sem próbálja. Az igazság az, hogy rengeteg szükséges kelléket megtalál akár otthon is. Ugyanez vonatkozik a DIY ajándékkészítéshez szükséges eszközökre is.

Mitől jó egy DIY karácsonyi ajándék? A hozzá kapcsolódó érzelmi érték. Ez a tökéletes módja annak, hogy kimutassa az életében fontos személyeknek, mennyire szereti őket. Garantáltan értékelni fogják az ajándék elkészítésére fordított időt és a szándékot, valamint az általa teremtett emléket.

Említettük, mennyire költséghatékonyak lehetnek a DIY karácsonyi ajándékok? Képzelje csak el: eltölt egy kis időt azzal, hogy valami kreatív dolgot készítsen az otthoni tárgyakból. Majd ezt a házi készítésű ajándékot egy különleges személynek ajándékozza az iránta érzett szeretetének kifejezéseként. Van ennél jobb?

 

Hogyan készüljön fel az egyedi karácsonyi ajándékok készítésére

A személyre szabott karácsonyi ajándékok tökéletesek arra, hogy kimutassák törődését az Ön számára fontos személyeknek. Javasoljuk, hogy tekintse ezt szórakoztató és kreatív tevékenységnek, mert bízzon bennünk, remekül fog szórakozni! Arról nem is beszélve, hogy milyen terápiás előnyökkel jár, ha fantáziáját felhasználva kézzel alkot valamit, ami végül rengeteg örömet fog okozni valakinek.

Tudja, miért a DIY karácsonyi ajándékok a legjobbak? Ez azért van, mert mindegyik ajándék kifejezetten annak a személynek készült, aki kapja. Ezért az első lépés az, hogy gondolja át, mitől különleges az adott személy az Ön számára. Gondoljon a hobbijaira, érdeklődési köreire, egy vidám közös emlékre, vagy bármi másra, ami boldoggá tenné őt.

Kezdetben szüksége lesz néhány kellékre, többek között:

 • régi cérna és tű, valamint olló
 • ragasztó és ragasztópisztoly
 • akrilfestékek, színes ceruzák vagy pasztellfestékek
 • színes vagy krepp papír
 • szövetdarabok, például bársony vagy tüll szalagokhoz és hasonlókhoz
 • csillámpor. A csillámporral sosem lehet melléfogni!

XL tipp: Használja újra a régi ruhákat, hogy olyan anyagokat kapjon, amelyekre szokatlan karácsonyi ajándékok készítéséhez szüksége lehet! A papír újrahasznosítása, például az ajándékcsomagolás és a régi könyvek, amelyeket megengedhet magának, hogy megsemmisítsen, egy másik környezetbarát tett.

 

DIY Christmas gift box inspiration

DIY Christmas gift box inspiration

Vigyen egy kis DIY kiegészítést a karácsonyi ajándékokba

Számtalan lehetőség kínálkozik a saját készítésű karácsonyi ajándékok terén. Szeretnénk néhány aranyos és egyszerű DIY karácsonyi ajándékjavaslatot adni, amivel igazán boldoggá teheti családját és barátait!

 • Házi készítésű karácsonyi ajándékként készítsen fotókollázst. Szerezzen be egy nagy keretet és nyomtassa ki kedvenc pillanatait azzal a személlyel, akit meg szeretne lepni. Tegye egyedivé különféle szövetdarabokkal vagy juta zsineggel, és adjon hozzá egy eredeti papír hátteret. A szórakoztatóbb megjelenés érdekében ragassza össze a képeket, vagy akassza fel őket egy lámpasorra színes ruhacsipeszekkel.
 • Nem gondolja, hogy a barkács gyertyatartók imádnivaló karácsonyi ajándékok? Csak néhány üres befőttes üvegre van szüksége, amelyeket tetszés szerint díszíthet. Kifestheti őket, ragaszthat rájuk dolgokat vagy kidíszítheti a korábban említett csillámporral. Ne felejtsen el hozzáadni néhány színes gyertyát vagy lángmentes gyertyát - a nagyobb biztonság érdekében. 
 • Tud kötni, horgolni vagy varrni? Így ajándékozhat egy kézi készítésű takarót, egy pár gyapjúkesztyűt vagy akár egy pár személyre szabott zoknit, amelyre felvarr egy kedves üzenetet.
 • Talán a legjobb DIY karácsonyi ajándékok az ajándékdobozok. Fontolja meg egy cipősdoboz díszítését, majd töltse meg jelentőségteljes apróságokkal. Javasoljuk, hogy tegyen bele egy gyertyát, egy üveg bort, egy prémium szappant vagy házi muffinokat.

XL tipp: Sose felejtse el kiegészíteni egy kézzel írt képeslappal vagy kártyával a DIY karácsonyi ajándékot. Ez egy nagyon kedves módja annak, hogy elmondja az adott személynek, mennyire értékeli őt. Amennyire csak lehetséges, kézzel írja meg, ez valóban személyessé teszi az ajándékot, és valóban nagyra értékelendő. Még akkor is, ha nem tökéletes a kézírása.

 

DIY karácsonyi kartondoboz

 • 1. lépés

  Kezdésként vágjon ki egy négyzet alakú papírt az ajándékdoboznak megfelelő méretűre. Csatlakoztassa a 4 sarkot úgy, hogy X-et képezzen. Győződjön meg arról, hogy pontosan középen vannak.

 • 2. lépés

  Hajtsa be a sarkokat az X közepébe. Ügyeljen arra, hogy tökéletesen illeszkednek egymáshoz, hogy a doboz teljesen szimmetrikus legyen.

 • 3. lépés

  Az oldalak felnyitása után hajtsa befelé a felső és alsó háromszög alakú szárnyakat. A kezdeti hajtások közül kettőnek, a felső és az alsó háromszög alakú szárnynak továbbra is a középpont felé kell néznie. 

 • 4. lépés

  A felső és az alsó szárny kinyitásakor a két oldalsó szárnyat állítsa középre. Ezután hajtsa újra az egyes darabokat a közepe felé úgy, hogy az élek függőleges egyenes vonalai találkozzanak a középen lévőkkel.

 • 5. lépés

  Hajtsa rá a felső, kisebb háromszögeket az oldalsó háromszögekre. Hajtogatás után hajtsa be a még érintetlen két oldalsó háromszöget. Teljesen fel kell hajtani őket, amíg el nem érik a vágást.

 •  

Pénztárcabarát karácsonyi ajándékok mindenkinek, akit szeret

Ha tényleg nem talál ihletet a DIY karácsonyi ajándékok készítéséhez, ne aggódjon! A fenti ötletek bármelyikével becsomagolhatja a boltból vásárolt ajándékokat. Remekül fognak kinézni, miközben az előkészítésükbe fektetett törődés és erőfeszítés is megmutatkozik.

Van néhány nagyszerű last minute ajándékötletünk, amelyek egyszerre szórakoztatóak és megfizethető karácsonyi ajándékok. Vannak köztük 10000 Ft alatti karácsonyi ajándékok is, ugye?

A legegyszerűbb megoldás az ünnepi díszek, például a karácsonyfa szoknyák ajándékozása. Ha karácsonyi hangulatú, kuckozós, otthonülős ajándékot szeretne, tekintse meg kényelmes takaróinkat és díszpárnáinkat. Kiválóan alkalmasak a kanapé díszítésére, miközben praktikusak is. Ha a megajándékozandó személy szenvedélyesen lakberendező, akkor egy stílusos váza, lakásillatosító kiegészítő, vagy egy dekoratív tál tökéletes ajándék lehet.

XL tipp: Keverje össze! Ha úgy dönt, hogy megvásárolja a karácsonyi ajándékot, kiegészítheti valami házi készítésű finomsággal. Az édességek, például a macaronok sütése egy fantasztikus ötlet. Egy másik dolog, amit megtehet, hogy készít néhány ünnepi dekorációt, amely kevesebb, mint 10 percet vesz igénybe. Mi például a színes szalaggal összekötött szárított gyümölcsből és virágból készített karácsonyfadíszek mellett döntenénk.