Remek tippek a tökéletes étkezőgarnitúra kiválasztásához

Mindannyiunknak nagyon elfoglalt életvitele van, ezért sokszor nehéz összehozni egy találkozást a szeretteinkkel. Ennek ellenére az étkezések megosztása a szeretteinkkel egy időtlen hagyomány. Ez varázsolja az étkezőt az összejövetelek és kellemes beszélgetések helyévé. A tökéletes és hívogató étkezési hangulat érdekében tudnia kell, hogyan válasszon étkezőgarnitúrát.

Ha a legjobb étkezőasztal készletet keresi, először nézzen utána a dolgoknak. Gondolja végig igényeit, a befogadni kívánt személyek számától kezdve. Ha több személyes vacsorát szervezne, keressen megoldást extra ülésekre, itt szóba jöhetnek például az összecsukható székek. De választhat akár egy étkezőpadot is, ami egy divatos és elérhető lehetőség.

Vegye figyelembe a stíluspreferenciáit, és találjon olyan étkezőgarnitúrát, amely illik az álmai étkezőjéhez. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, legyen szó stílusról, formáról vagy akár anyagokról. Tudjon meg mindent, amit csak tudnia kell a megfelelő étkezőgarnitúra kiválasztásáról az útmutatónkból.

 

Megfontolandó szempontok étkezőgarnitúra vásárláskor

Az étkezőkészlet két fő részből áll - asztal és kiegészítő székek. Az Ön számára legmegfelelőbb garnitúra megtalálásához fontos figyelembe venni néhány kielégítendő igényt. Mivel sok mindenről kell majd döntést hoznia, remélhetőleg tippjeink a hasznára fognak válni.

 

Hogyan válasszunk megfelelő méretű étkezőgarnitúrát

Ennek a folyamatnak az első része az étkezőterületének a lemérésével kezdődik. Ha tudja már a helyiség hosszát és szélességét, nem szabad megfeledkezni legalább 100 cm szabad térről sem az étkező körül. Ennek a fontos részletnek köszönhetően elegendő hely lesz biztosítva az étkezőgarnitúra körül. A standard távolság a székek mögött kb. 100 cm szokott lenni, a praktikum érdekében, ha a személyek ülnek.

Az étkezési elrendezés, amely ezeket a méretszabályokat követi, egy „lélegző” teret eredményez, zsúfoltság nélkül. Továbbá, ha egy tágas térrel rendelkezik, ugyanazt a méretszabályt követve az étkezőgarnitúra a fókuszponttá fog válni.

Egy másik fontos részlet, amit figyelembe kell venni a tökéletes étkezőgarnitúra stílusának kiválasztása előtt, az a befogadandó személyek száma. Ha élvezi a társasági összejöveteleket, és gyakran szervez vacsoraesteket, vegye figyelembe ezt is vásárlás előtt. Azonban, ha jobban kedveli a szűk baráti körrel való lazítós étkezéseket, válasszon egy átlagos étkezőkészletet. Hozzon létre egy kényelmes étkezősarkot a mindennapi használathoz, és válasszon pár extra széket a különlegesebb alkalmakhoz.

Remek ötletek a megfelelő alakú étkezőasztal megtalálásához

Tartsa szem előtt azt a bizonyos létszámú embert, és találja meg álmai étkezőasztalát! A kényelmes étkezéshez az asztal legalább 60 cm hosszú és 30 cm széles kell, hogy legyen. E szabály alapján egyes asztalformák sokkal használhatóbbak és kényelmesebbek.

A kerek asztalok, csakúgy, mint a szögletesek, tökéletes megoldást jelentenek kis helyiségekben. Hangulatossá varázsolják a szobát és egyenlő távolságot biztosítanak minden ülő személy számára. Ráadásul rengeteg lakberendezési stílushoz illenek, és kiválóan alkalmasak baráti összejövetelek esetében. Ne feledjük, hogy az ilyen típusú darabok is rendkívül trendik! Mi leginkább a talapzattal ellátott asztalokat javasoljuk a tágasabb megjelenés érdekében, illetve hogy több hely maradjon a lábak számára.

Ha a helyiség bőséges hellyel rendelkezik az étkező számára, akár ovális és téglalap alakú asztalokat is kereshet. Merészek, lenyűgözők, és rengeteg kedves ismerősnek képesek helyet biztosítani. Egyik fontos előnyük abból származik, hogy pontosan hova fognak kerülni ezek az asztalok. Válassza szét a konyhát a nappalitól, vagy hozzon létre egy fókuszpontot egy hatalmas ablak mellett. Ezek az asztalok több helyet biztosítanak extra székeknek is, abban az esetben, ha vékony lábúakat választ.

 

Ne hagyja figyelmen kívül a székek fontosságát

Amikor az étkezőkészlethez választ találó székeket több lehetőség áll a rendelkezésére: forgó-, kárpitozott- vagy állószékek, bárszékek és étkezőpadok. Annak érdekében, hogy bőségesen legyen hely a térdének, mindig hagyjon egy 30 cm-es távolságot az asztal és a szék ülése között.

A kiválasztott asztal alakja alapján gondoljon a legjobban illő székekre. A kisebb asztalok remekül elférnek 4 állószék vagy bárszék mellett. Mivel a székek száma korlátozott, több különfélét is párosíthat. Különböző anyagú vagy stílusú székekkel feldobhatja egy kis textúrával lakberendezését.

A téglalap alakú vagy ovális asztalok mellett több szék fér el - akár 10 darab is. Játszadozzon a különféle dizájnú székekkel, és próbáljon ki elegáns, kárpitozott ülőalkalmatosságokat is. Azonban ezek az asztalok tökéletesen mutatnak étkezőpadokkal is, ha egy modern megjelenést szeretne létrehozni. Élvezze az étkezőpad előnyeit – nem csak stílusos megjelenésű, hanem extra ülőhelyeket is biztosít.

 

Az otthona számára tökéletes stílusú étkezőgarnitúra

A tökéletes étkezőgarnitúra kiválasztása személyes preferenciák kérdése. Ha a hagyományosabb stílust kedveli, masszív fából készült darabokat ajánlunk. Elegánsak és masszívak, különösen a sötét árnyalatúak. Egészítse ki egy kis romantikus hangulattal olyan szövetkárpitozású székekkel, mint a jacquard vagy a brokát.

Egy modern lakberendezés egyszerű és letisztult vonalvezetést igényel, nagyszerű kivitelezéssel. Anyag szempontjából válasszon márványból vagy üvegből készült asztallapot, vagy fektessen be fémvázzal ellátott székekbe és asztalokba.

Ha inkább az eklektikus megjelenés mellett dönt, akkor az étkezője akár a játszótere is lehet. Kísérletezzen vidám színekkel, vagy válasszon rattan és műanyag étkezőgarnitúrákat. Egy másik lehetőség a fából készült asztal, néhány egyedi, vintage stílusú székkel egy elképesztő hangulatú tér hozható létre.

Ha bele is telik egy kis időbe, könnyen rájöhet arra, hogy hogyan válassza ki a megfelelő étkezőgarnitúrát. Vegye figyelembe egyszerű útmutatónkat, és fedezze fel igényeit. Használjon a kedvenc stílusaihoz és anyagaihoz illő darabokat, és figyeljen a szükséges mérésekre. Próbálja meg vizualizálni álmai étkezőjét, és kezdje el összeállítani.