Hogyan válasszunk ágyat - a végső ágyvásárlási útmutató

A megfelelő ágy kiválasztása létfontosságú, ha nem szeretne álmatlan éjszakákat. Mivel életének egyharmadát ágyban tölti, magas színvonalú alvási körülményeket kell teremtenie. Ehhez több szempontra is oda kell figyelni.

Egy ilyen fontos vásárlás előtt kissé végig kell gondolni a dolgokat. Tudnia kell a méretre, az alvási szokásokra és a stíluspreferenciákra vonatkozó igényeit. Az alvás minőségét az ágyalap befolyásolja. A megfelelő darab a hálószoba praktikumán is javít.

Egy harmonikus hálószobai dekoráció létrehozásához tudnia kell, hogyan válassza ki az ágykeret színét úgy, hogy az találjon a stílushoz. Ugyanez vonatkozik az ágy anyagára is; a rengeteg rendelkezésre álló lehetőség rendkívül szórakoztatóvá teszi az ágyvadászatot! Ha nem tudja, hol kezdje, akkor a megfelelő ágy kiválasztásának útmutatója pontosan az, amire szüksége van!

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő ágyméretet

King vagy queen? Amikor az ágy méretéről van szó, nyugodtan kényeztetheti magát. Több hely több kényelmet jelent, ami jobb alvást eredményez. Gondolja át a hálószoba méreteit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megvásárolni kívánt ágy biztosan elfér a rendelkezésre álló téren.

Ahhoz, hogy tudja, milyen méretű ágy lenne a megfelelő, kezdje a hálószoba méregetésével. Hagyjon elegendő teret körülötte, hogy legyen hely mozogni. Ne feledkezzen meg a többi, úgyszintén helyet foglaló kiegészítőről sem, mint például a fejtámla. Ha egy kisebb hálószobája van, kerülje a hatalmas ágyakat – túlzsúfoltságot teremtenek, ezért ilyen esetben válasszon inkább ággyá alakítható kanapét vagy kisebb méretű ágyat.

Egy tágas hálószoba esetében válasszon luxus méretű ágyat. Akkor is, ha nem kell megossza ágyát, mi egy kétszemélyes ágyat ajánlunk. Így több helye lesz majd a pihentető alváshoz.

A megfelelő méretű matrac kiválasztása a következő szempont a listán. A matrac helyes mérete az ágy belső keretméretén alapul - általában 2 cm-rel kisebb kell legyen. Tehát ellenőrizze, hogy a méretek megfelelnek-e, és vásárlás előtt figyeljen oda a kisebb különbségekre is. Ezenkívül új matracának remek támogatást kell nyújtania a hátának.

Vegye figyelembe alvási igényeit – valamint a partnereiét. Próbáljon ki többféle matracot, és találja meg a megfelelőt. Egyes matracok a könnyű alvóknak felelnek meg, amelyek arra voltak tervezve, hogy csökkentsék a mozgást. Más darabok a különböző alvási pozíciókhoz kínálnak előnyöket.

 

A legmegfelelőbb ágykeret az Ön számára

Manapság rengeteg ágyalap közül lehet választani, ami kissé túlterhelővé teheti a vásárlást. Ha tudni szeretné, hogy melyek a legjobb ágykeret típusok, íme, a legnépszerűbbek:

  • Ágyneműtartós ágyaljak
  • Ágyállványok / Ágykereket
  • Állítható ágykereket
  • Emeletes ágyak

Az ágyneműtartós ágyalj a legnépszerűbb opció. Néhányuk nem rugózott felső panellel rendelkezik a szilárdság érdekében. A rugózott élű ágyalap azonban ennél különlegesebb, kevesebb mozgást és fokozottabb matrac tartósságot biztosít. Az ágyneműtartós ágyalapot a legjobb ágykeret típusok közé sorolják, az ágy alatti tárolási lehetőség miatt is. Ideális az ágynemű tárolásához, és a fiókok tetszés szerint testreszabhatók.

Az ágyállványok általában lécalapúak. Ez lehet rögzített vagy rácsozott, középső tartóléccel. A puha fa nagyobb rugalmasságot enged meg, így kevésbé érződik szilárdnak, egy ágyneműtartós alaphoz képest. Ahhoz, hogy tudja mire kéne figyelnie az ágyalap vásárlásakor, rá kell jönnie, milyen szintű keménységre van szüksége a hátának. A rácsos alapok többségében ívelt lécek találhatók, amelyek közepesen kemény alvást kínálnak.

Az állítható ágykeretek egyre népszerűbbek, kitűnő funkcionalitásuknak köszönhetően. Használja ágyban való olvasáshoz, tévézéshez vagy egészségügyi problémák esetén. Az állítható lécek szakaszonként működnek - a nyak, a fej vagy a láb számára. Ne feledje, hogy a matracok úgy vannak gyártva, hogy illeszkedjenek ezekhez, ezért vásárolja meg őket együtt.

Az emeletes ágyak nagyszerűek, ha a gyerekeknek kell ágykeretet választani. Praktikusak, helytakarékosak és szórakoztatóak!

A legstílusosabb ágykeretek

Miután megbizonyosodott arról, hogy az ágykeret a lehető legjobb alvást biztosítja, itt válnak a dolgok izgalmassá! A lakberendezési stílusához illő ágy kiválasztása számos lehetőséggel jár. Érdemes megnézni, hogy milyen divatos ágykeretek vannak, de a legjobb egy időtálló darab lenne.

A fém ágyak romantikus hangulatot árasztanak a hálószobában, és sosem fognak kimenni a divatból. A hagyományosabb megközelítés érdekében válasszon egy szánágyat. A lábtartónál magasabb fejtámlával a szánágyak többnyire fából készülnek, és díszes kiegészítőkkel vannak ellátva.

Az emelvényágyak a talajig érnek, és egyszerű vonalakat követnek. Ha modern és minimalista hálószobai dekorációt szeretne létrehozni, ez a megfelelő választás az Ön számára.

A bohém stílus kedvelői választhatnak egy baldachinos ágyat, fából vagy fémből. Ezeknek az ágyaknak négy oszlopuk van, amelyeket egy kedvelt szövetanyaggal boríthat, egy álomszerű bohém megjelenés érdekében. Válasszon egyet a hálószoba méretének megfelelően, hogy elkerülje a túlzsúfoltságot.

A luxus hálószoba stílusához a kárpitozott ágy a válasz. Az anyaggal - bőr, bársony vagy tweed - kárpitozott ágyak kifinomult és vintage hangulatot kölcsönöznek hálószobájának.

Ez az ágy kiválasztásához való útmutató segíthet abban, hogy kiváló minőségű alvásban legyen része. Mivel az ágy a legfontosabb bútordarab, amelyet Ön birtokolhat, időt és erőfeszítést kell fordítania a tökéletes darab kiválasztására. Mi azt javasoljuk, hogy tegye ezt az egész folyamatot szórakoztatóvá - legyen kreatív és kísérletezzen különböző anyagokkal és stílusokkal a hálószoba tökéletes berendezéséhez.