Hogyan válasszunk tálalót? Tippek a tökéletes darab megtaláláshoz

Már majdnem teljes mértékben berendezte az otthonának, de úgy érzi, hogy szükséges lenne még néhány trendi tárolási megoldás? Rengeteg lehetőség közül választhat, ha praktikus bútordarabot keres az étkezőbe, a konyhába vagy a folyosóra.

Semmi gond, ha esetleg nem tudná a különbséget a konzolszekrény és a tálalószekrény között. A tálaló kiválasztásáról szóló vásárlási útmutatónk majd segít Önnek.

Manapság több kifejezést használunk több hasonló bútorra, ugyanígy például a tálalószekrényre és komódra is. Amit Ön keres, az egy tárolóval rendelkező bútordarab, amely kiegészíti a szobát. A komód kiválasztása előtt először át kell gondolnia a következőket:

  • A helyiséget, ahová helyezni szeretné
  • A célját
  • A stílusát
  • A megfelelő méretet, anyagot és színt, hogy passzoljon a többi dekorációhoz

 

Milyen tálaló a megfelelő számomra?

A tálaló kiválasztása nem kéne gondot okozzon. Fontos megérteni a különbséget ezek a sokoldalú bútorok között. A komódokat általában a hálószobában használják, fiókos tároló megoldásként. A tálalóasztalok ugyanazt a szerepet töltik be, de kisebb helyiségekben, például egy keskeny folyosón. Bármelyiket is választaná, a bútordarab felső részét dekoratív célokra használja.

A tálalószekrények, vagy másnéven kredencek, romantikusabb hangulatra emlékeztetnek. Gyakran használják őket otthoni irodákban. A pohárszékek masszívabban és jobban illenek a konyhába vagy az ebédlőbe, míg a konzolszekrények tökéletesen használhatók TV-szekrényként. Ezeket szem előtt tartva, tekintsünk meg néhány lehetőséget.

Tippek a tökéletes tálaló kiválasztásához

Függetlenül attól, hogy melyik kifejezést használjuk szívesebben, amikor azon gondolkodunk, hogy hogyan válasszunk tálalót, először a méreteket kell számításba vennünk. Döntse el a bútordarab célját és a helyiséget, ahová helyezni szeretné. Ezután figyelje meg a szoba és a többi bútor elrendezését. Ha az étkezőben lenne rá szüksége, vegye figyelembe az étkezőgarnitúra méretét. Fontos legalább 60 cm távolságra helyezni a többi bútortól, hogy az ajtók és a fiókok biztosan nyithatók legyenek.

De milyen magasságúak kell a tálalók legyenek? A tálalószekrényeknek általában vagy nincsenek lábaik vagy nagyon rövidek, hogy több tárhelyet biztosítsanak. A magasságukat illetően a tálalószekrények általában 70-90 cm magasak szoktak lenni. Ez egy fontos szempont, mivel a magasság lehetőséget kínál egy tökéletes hely létrehozásához az étel felszolgálására például a következő svédasztalos partin. És mivel ideális az étkezőeszközök tárolására is, a tálalószekrénynek meg kell egyeznie az étkezőasztal magasságával, a kiegyensúlyozott dekoráció érdekében.

Mivel végtelen számú tálaló kapható a piacon, vegye figyelembe a hosszát is. Tágas folyosókra vagy étkezőkbe választhat egy három, egymás melletti rekeszekkel ellátott darabot, amelyik eléri például a 145 cm-t. Egy kisebb hálószobába viszont könnyebben elhelyezhető egy 60 cm hosszú, dupla fiókos tálalószekrény.

 

Az ideális tálaló anyaga, színe és stílusa

A tálalók nagyszerű bútordarabok, és végtelen formában, színben és stílusban kaphatók. Bármelyik szobában használhatja tálalóját, lehet szó a gyerekek játékainak a tárolásáról, az elektronikai eszközök elrejtéséről, vagy a könyvek és folyóiratok elhelyezéséről. Sokoldalúságuk a legkülönfélébb stílusok révén is megmutatkozik.

Néhány tipp ahhoz, hogy hogyan válassza ki a megfelelő stílusú pohárszéket vagy tálalóasztalt! Elsősorban vegye figyelembe a preferenciáit. Ajtós tálalószekrényeket javaslunk, ha el szeretné rejteni az étkészleteket az ebédlőben, azonban egy hagyományos konyhában az üvegajtósok mutatnának jobban. A fiókok mindig előnyt jelentenek, míg a polcokkal ellátott tálalók javíthatnak a szoba esztétikáján.

Néhányan azt kérdeznék, hogy helyezhetnek-e komódot a nappaliba. A válasz erre az, hogy igen, használja TV-szekrényként, építse be a szórakozásra szánt térbe, vagy alakítsa át minibárrá. Kövesse kreativitását, és használja ki a komódja dekoratív célját.

Ne feledkezzen meg az anyagról! Válasszon egy masszív, fából készült pohárszéket, amelyik illik hagyományos konyhájához. Válassza a letisztult vonalvezetést, valamint a fa és fém vagy üveg keverékét egy minimalista étkezőtérhez. Az újrahasznosított fa tálalók tökéletesen passzolnak minden stílushoz, valamint tartósságot és kortalan hangulatot kínálnak. A vintage megjelenésű kredencek magukra fogják vonni a figyelmet, függetlenül attól, hogy melyik szobába kerülnek, különösen akkor, ha egy bohém dekoráció részét fogják képezni.

Ha nincs egy előre kigondolt színséma a fejében, akkor egy izgalmasabb megközelítést javaslunk. Válasszon egy kontrasztos színekben lefestett tálalót, hogy egy igazán fantasztikus darabbal gazdagítsa otthonát. A romantikusabb hangulat érdekében mindig a pasztell a megfelelő választás. Egy sötét tálalószekrény egy merész, míg egy fehér egy elegáns kiegészítő lesz a hálószobában.

Ennyi lehetőség mellett a megfelelő tálalószekrény kiválasztása nehéznek tűnhet. De igazából rengeteg módon rendezhetők ezek a bútordarabok. Ne feledje, hogy a tálalónak nem csak erősnek és tartósnak, hanem divatosnak is kell lennie. Kövesse útmutatónkat és tekintse meg az alábbiakban kedvenc darabjainkat, hogy megtalálja az Ön számára tökéletes tálalót.