A legjobb tippek a tökéletes fotel kiválasztásához

A megfelelő fotel kiválasztása egy igen személyes és fontos választás, mivel egy kényelmes helynek kell lennie, ahol egy hosszú nap után nyugodtan lepihenhet. A döntés kissé könnyebbé tétele érdekében összegyűjtöttünk pár tippet, amelyek segítenek majd az ideális darab megtalálásában!

 

Hol kezdje, amikor fotelt választ

Ahhoz, hogy tudja, hogyan válasszon fotelt, először vizsgálja át a jelenlegi bútorait. Kezdje azzal, hogy leméri azt a helyiséget, ahova a fotel fog kerülni. Egy hangulatos kis olvasósarkot szeretne kialakítani a hálószobában, vagy egy hangsúlyos fotellel egészítené ki a nappalit? Figyeljen arra, hogy a karosszék mérete tökéletesen illeszkedjen a térbe. Ezt nagyon egyszerűen ki is próbálhatja a padlóra helyezve egy hasonló alakúra kivágott papírt. A karosszék körül elegendő helynek kell maradnia, hogy ne legyen túlzsúfolva a tér.

De hogyan válasszon ki egy díszes fotelt? Ha egy igazán figyelemfelkeltő darabot keres, több szempontot is figyelembe kell venni. Tudjon meg többet az alábbiakból!

 

Találja meg stílusát

Első lépésként bizonyosodjon meg afelől, hogy a fotel tökéletesen illeszkedik lakberendezése stílusához. Tudja meg, melyik stílus passzol a leginkább meglévő dizájnjához vagy hozzon létre egy izgalmas kontrasztot.

Egy fotel használható a dekoráció kiegészítésére is - egy bohém stílusú fotel egy világos sarokban vagy egy Chesterfield stílusú szék a kandalló előtt.

Ha az eklektikus irányzat kedvelője, válasszon egy olyan fotelt, amelyik az ellentéte jelenlegi lakberendezési stílusának. Egy ipari stílusú fotel tökéletesen illene egy vidéki kialakítású térbe, míg egy pillangószék romantikus hangulatot kölcsönözne a helyiségnek.

A fotel színének kiválasztása

Miután eldöntötte a karosszék célját, alakját és anyagát, itt az ideje megfontolni a színét is! Egy erős szín a széket a szoba fókuszpontjává teszi, míg egy semleges szín kiegészíti a többi bútorzatot.

Ha azt szeretné, hogy karosszéke valóban kitűnjön, szeretnénk néhány tippet adni arra való tekintettel, hogy hogyan válasszon kiemelőszínt a széke számára. Figyelje meg a teret, a világítást és a padlót. Válasszon valami merészt – hidegebb színt a világosabb helyiségekhez, egy fából készült asztal vagy egy semleges színű fal mellett. Egy meleg színű fotel jobban mutat kisebb helyeken, mivel a világosabb tónusok segítenek a tér vizuális bővítésében. Ezért adhat hozzá kiemelkedő díszítéseket a feltűnő megjelenés érdekében.

 

Kárpitozott fotelek

Új fotel vásárlásakor fontos, hogy olyan anyagot válasszon, amely megfelel Önnek.

  • Ha háziállatai vannak, válasszon könnyen tisztítható szövetet.
  • Ha gyerekei vannak, válasszon egy tartós anyagot, mosható párnákkal.
  • A bőr egy nagyon elegáns választás. A kiváló minőségű bőr az idő múlásával is szép marad.

Gondolkodjon el a fotel összes felhasználási módján. Egyéb választható anyagtípusok a puha szövetek, mint például a vászon vagy poliészter. Az új karosszék legyen a nappali sztárja? Válasszon bársonyt vagy gyapjút.

A szék alapja is hozzájárul annak megjelenéséhez. Bár a lehetőségek korlátlanok, gondoljon a tökéletes kombináción. A faalap elegáns megjelenést kölcsönöz a fotelnek, míg a fém a modern stílushoz illik leginkább. A terjedelmes lábak elbűvölőek, azonban kisebb helyiségekben a vékonyabbak a legmegfelelőbbek, valamint a bohém vagy skandináv stílushoz is illenek.

 

A fotel megtervezése

A hívogató és barátságos légkör érdekében a tökéletes fotel megtalálása csak a kezdet. A megfelelő elrendezés létfontosságú. Párosítsa egy szép dohányzóasztallal vagy kisasztallal. Nem csak praktikus, hanem fel is hívja a figyelmet erre a pihenősarokra.

Játsszon különböző textúrákkal a mélyrehatóbb megjelenés érdekében. Legyen kreatív és teremtsen kontrasztot. Válogasson bohém minták, geometriai formák vagy gyapjú közül egy sokkal hangulatosabb tér érdekében.

Ha a hely megengedi, párosítsa foteljét egy állólámpával. A fénnyel való kiegészítés nemcsak gyakorlati okokból hasznos, hanem meleg, hívogató megjelenést is teremt.

Amikor az ideális fotelt keresik az emberek, sokan azon gondolkodnak, ha vajon a fotel meg kell-e egyezzen a kanapéval. Különböző textúrák és anyagok további mélységet adnak a helyiségnek, ezért kísérletezzen olyan elemekkel, amelyek nem illenek egymáshoz. Ha nem egy mintás kanapéval rendelkezik, válasszon egy izgalmas mintájú fotelt, hogy felélénkítse a helyet. Jó szórakozást az anyag kiválasztásában! Keverje és párosítsa a különböző stílusokat és szöveteket, nem megfeledkezve az összképről.

Ezzel a rengeteg nappalijába szánt fotel ötlettel kissé nehéznek tűnhet a megfelelő darab kiválasztása. A legjobb döntés érdekében kövesse a tökéletes fotel kiválasztásához szolgáló tippjeinket. Böngéssze végig az alábbi fotelválasztékunk és találja meg új fotelét.