A legforróbb trend: az eklektika

Míg a stílusok időtlenek, a trendek forróak

 

Merész, gazdag és határozottan figyelemfelkeltő. De ami a legfontosabb, hogy manapság mindenhol jelen van. Az eklektikus trend az egyik legnépszerűbb a belsőépítészetek terén. A puszta szemnek azonban ez a trend csak rendezett káosz.

Az eklektikus irányzat egyedülálló esztétikát javasol. Különböző stílusú bútorokon, nem összeillő mintákon és egy váratlan színpalettán alapul. Néhány kiemelkedő darab és kifinomult kiegészítő meglepő érzelmi harmóniát eredményez.

 

 

Hozza létre eklektikus színpalettáját

A gazdag, de kiegyensúlyozott eklektikus hangulat eléréséhez egyetlen fő gondolatra kell összpontosítania: válasszon egy merész kiemelő színt, és finomítsa kellemes hangulatú semleges árnyalatokkal. Ne féljen kísérletezni a színrétegezéssel, a sokkal mélységessebb megjelenés érdekében. Ezáltal egy erős színalapot hoz létre, amely további mintaillesztést tesz lehetővé.

 

 

A formák és anyagok megfelelő használata

Az eklektikus megjelenés a textúrákról, valamint a különféle időszakok és stílusok keverékéről szól. Párosítson modern, letisztult vonalakkal ellátott darabokat nagyobb méretű vagy vintage stílusú darabokkal. A kívánt hatás elérése érdekében használjon különféle anyagokat, amelyek kiemelő hatással vannak egymásra. A márvány vagy az üveg nagymértékben kiegészíti az olyan luxusszöveteket, mint a bársony vagy a bőr. A különböző minták elengedhetetlenek, ezek megjelenhetnek tapéták, díszes szőnyegek vagy kiegészítők formájában egy ismétlődő hatású hangulatos ritmus érdekében.

 

      

Ne feledkezzünk meg a kiemelkedő darabokról

Említettük, hogy az eklektikus tervezésnek merésznek kell lennie? Szerezzen hát be néhány határozottabb kiegészítőt, ami garantáltan magára vonzza majd a figyelmet. Vegye számításba a szoba méretét, és merjen kisérletezni. Az a kiemelkedő darab lehet akár egy műalkotás, egy dekorációs kiegészítő vagy egy merész bútor is.