Különböző feltételekkel rendelkeznek a fogyasztó ügyfelek és az üzleti ügyfelek. Vegye figyelembe a következő Önre vonatkozó feltételeket:

Fogyasztó ügyfelekre vonatkozó feltételek

Frissítve: 2022-10-11

Ezek a feltételek és eloírások a the www.vidaXL.hu weboldal használatára érvényesek, melynek muködtetoje a vidaXL Europe B.V.  (“we”, “our” or “us" as the context permits), 

Ön elfogadja, hogy a weboldal használatánál, illetve minden olyan muveletnél, amelyet ezen az oldalon keresztül bonyolít le, érvényesek ezek a feltételek és eloírások. Azt javasoljuk, hogy figyelmesen és alaposan olvassa el ezeket a feltételeket, illetve nyomtasson egy példányt esetleges késobbi használat célából. Ha használja az oldalunkat, nézelodik, regisztrál vagy bármilyen muveltet hajt végre az oldalon, jeleznie kell, hogy elolvasta, megértette és jóháhagyja ezen feltételeket.Ha nem adja beleegyezését, ne használja az oldalt.

Amikor rendelést ad le az oldalon, szükség van személyes információk megadására, mint a teljes neve, lakcíme, postai irányítószáma, aktuális lakhelye és e-mailcíme. Az ön személyes adatait az Adatvédelmi irányelvek által megszabott feltételeknek megfeleloen használjuk. Ha ezeket a feltételeket jóváhagyja, az egyúttal azt is jelenti, hogy Adatvédelmi irányelveinkkel is egyetért.

Tartalom:

 1. cikkely – Szolgáltatásaink elérhetosége

 2. cikkely – Információk rólunk

 3. cikkely – Változtatások a weboldalon

 4. cikkely – Rendelési eljárás

 5. cikkely – A rendelés visszaigazolása

 6. cikkely – Kifizetés

 7. cikkely – Biztonság

 8. cikkely – Szállítás

 9. cikkely – A csomag tartalmának pontossága

 10. cikkely – Visszaváltások, törlések és cserék

 11. cikkely – Költségtérítések

 12. cikkely – Szavatosság

 13. cikkely – Reklamációs ügyintézés

 14. cikkely – Jogtulajdon

 15. cikkely – Felelosség

 16. cikkely – Egyéb fontos feltételek

 17. cikkely – Kapcsolat

1. cikkely – Szolgáltatások elérhetosége

Azzal, hogy megrendelsz valamit a weboldalunkról egyszersmind garantálod, hogy jogosult vagy rád nézve kötelező erejű szerződést kötni és betöltötted már a 18. életévedet.

2. cikkely – Információk rólunk

Muködteti: vidaXL Europe B.V.

Kereskedelmi névhasználat: vidaXL.hu

A központi iroda címe:

Mary Kingsleystraat 1

5928 SK Venlo The Netherlands

E-mailcím: webservice@vidaxl.hu

Iktatási szám: 09188362

Áfa szám: NL820055220B01

3. cikkely – Változtatások a weboldalon

Fenntartjuk a jogot a Feltételek megváltoztatására bármely idopontban. Minden változtatás azonnal életbe lép, mihelyt nyilvánosságra kerül az oldalon, és érvényes minden adásvételi szerzodésre attól a naptól kezdve. Felhasználóként az Ön felelossége minden belépésnél átolvasni a feltételeket és eloírásokat.

Ezen feltételek bármelyikének feladása csak akkor történhet meg, ha írásba adja és cégünk egy erre felhatalmazott képviseloje aláírásával hitelesíti a lemondását. Ilyen esetekben is érintetlen a marad a Feltételek fejezet többi eloírása.

4. cikkely – Rendelési folyamat

Kérjük, vizsgálja meg A rendelés módja (How to Order) utasításait információkért arról, hogy hogyan rendelhet weboldalunkon. Minden vidaXL.hu-n leadott rendeléshez jóvá kell hagynia a feltételeket és eloírásokat. (Lásd 1.2).

A rendelési folyamat során találkozni fog a felkéréssel, hogy jelölje a négyzetet, amellyel visszaigazolja felénk, hogy elolvasta, megértette és jóváhagyta ezen feltételeket és alkalmazásukat. Nem fogadunk el és nem szolgálunk ki olyan megrendeléseket, amelyek során a megrendelo nem biztosított arról, hogy elfogadja a feltételeinket.

A rendelés leadásának pillanatában hatályban levo feltételek lesznek érvényesek az Ön rendelésére, kivéve ha Ön külön beleegyezik egy újabb, átdolgozott változat alkalmazásába.

Ahhoz, hogy rendelést adhasson le weboldalunkon, regisztrált felhasználónak kell lennie, azaz meg kell adnia egy azonosítót és egy jelszót (“log-in details”). Minden olyan információnak, amelyet Ön megad magáról, teljesnek és helyesnek kell lennie. A belépési adatai biztonságáért (felhasználónév, jelszó) Ön vállalja a felelosséget. Cégünk nem vonható felelosségre olyan károkért vagy veszteségekért, amelyeket az Ön személyes adatvédelmének elhanyagolása okozhat. Abban az esetben, ha adatainak illetéktelen használata miatt aggódik, kérjük, forduljon hozzánk az webservice@vidaxl.hu címen.

5. cikkely – A rendelés visszaigazolása

Miután leadta rendelését, e-mailt fog kapni tolünk, amelyben értesítjük arról, hogy rendelését megkaptuk. Kérjük, tartsa szem elott, hogy ez az értesítés még nem jelenti azt, hogy rendelését el is fogadtuk. A rendelés csupán ajánlatnak minosül adott termék megvásárlására. Ha a rendelés elfogadása is akadálymentesen megtörtént, akkor értesítjük Önt az elfogadásról e-mailben, amely jelzi, hogy rendelése a feladási fázisba került(“Dispatch Confirmation”). A szerzodés (“Contract”) csak akkor születik meg, amikor a terméket feladjuk Önnek. Ezt megelozoen értesítjük Önt a rendelés esetleges elutasításáról, illetve ebben a szakaszban lehetséges még a rendelés visszavonása.

Minden Ön által megrendelt termék egészen addig a honlapunk tulajdonában áll, amíg minden megrendelt termék teljes kifizetése meg nem történik.

6. cikkely – Kifizetés

A kifizetés bármilyen általunk elfogadott formában történhet, ezekkel kapcsolatban tájékozódjon  A kifizetés módja (Payment Methods section) menüpont alatt.

A kifizetés folyamatát akkor indítjuk el, amikor megapjuk az Ön rendelését. Mihelyt ellenoriztük a kártyája vagy Paypal fiókja részleteit, illetve a terméket a raktárban, a megvásárolt termék máris szállítható.

Hogy megbizonyosodjon arról, hogy sem hitelkártyáját, sem Paypal fiókját nem használjuk az engedélye nélkül, megerosítjük az információkat a rendelési folyamat során (név, cím és egyéb személyi adatok, amiket megadott), megfeleloen védett külso adatbázisokkal összevetve. Hogy megbizonyosodjon arról, hogy sem hitelkártyáját, sem Paypal fiókját nem használjuk az engedélye nélkül, ellenorizzük az információkat a rendelési folyamat során (név, cím és egyéb személyi adatok, amiket megadott), így láthatja, hogy nem külso adatbázisból próbálnak hozzáférni a fiókjához. Azzal, hogy beleegyezik feltételeinkbe, ezekhez a muveletkehez is beleegyezését adja. Ezeket az információkat kizárólag személyazonosságának ellenorzésekor használjuk. Nem hajtunk végre hitelkeretellenorzést, és ezek a tranzakciók nem lesznek hatással a hitelminosítojére sem. Minden Ön által megadott információt az Adatvédelmi irányelvek és az 1998-as Adatvédelmi Egyezmény eloírásainak megfeleloen kezelünk.

A fizetés folyamatát egy külso, független kereskedelemi szolgáltató ellenorzi, amely szakértoje a hitelkártyaipari adatvédelmi szabványoknak (PCI DSS version 2).

Abban az esetben, ha az utánvétes fizetést választja, Ön felelős a megfelelő szállítási határidő egyeztetéséért, amikor a szállító társaság felveszi Önnel a kapcsolatot, és a termék teljes összegének a kifizetéséért a kiszállításkor. A szállító társaság kártyás vagy készpénzes fizetést legfeljebb 300 000 Ft-ig fogadhat el, és kérjük, készítsen elő pontos összeget a rendeléséért, mivel a futár nem felelős a visszajáróért. Ha a házhozszállításnál ezt a késedelmes fizetést választja, a vásárlás utólagos kifizetéséért további 452 Ft díjat számítunk fel.

7. cikkely – Biztonság

Mihelyt Ön eljutott rendelésének fizetési szakaszába, a biztonságos üzemmód azonnal aktiválódik. Ezt az üzemmódot a böngészo jobb alsó sarkában megjeleno lakatábra alapján azonosíthatja. A biztonságos üzemmód biztosítja az Ön által megadott adatok titkosítását az adatbiztonság védelme érdekében.

Azért, hogy lehetové tegyük a bank- vagy hitelkártyával való fizetést, meg kell adnia a kártyája adatait. Kérjük, ezeket adja meg minden alkalommal, amikor kifizetést hajt végre oldalunkon. Azokon az e-maileken kívül, amelyeket itt, a Feltételeknél említettünk, nem fogunk kapcsolatba lépni Önnel sem e-mailben, sem egyéb módon, és nem kérünk Öntol más módon sem hitelkártyaadatokat, sem biztonsági információkat. Ha ilyen jellegu e-mailt kapna, kérjük, azonnal forduljon ügyfélszolgálatunk munkatársaihoz!

Minden erofeszítésünkkel igyekszünk biztosítani honlapunk mentességét a vírusoktól és minden egyéb káros tartalomtól, amelyek megrongálhatják számítógépét, de ezt sajnos nem tuduk garantálni. Az Ön felelossége biztosítani számítógépe védelmét a megfelelo felszereltséggel (beleértve a korlátlan, frissített vírusirtó szoftvert), ha teljes biztonsággal szeretné használni oldalunkat. Nem vállaljuk a felelosséget semmilyen veszteségért vagy kárért, amely a számítógépét érte vírusok vagy egyéb káros tartalmak következtében oldalunk használata után, kivételt képeznek az érvényben levo törvény által kiemelt esetek.

8. cikkely – Szállítás

A szállítás költségei és idotartama a kézbesítési cím és a megrendelt termék típusának függvényében változhat. További információkért nézze meg a Kézbesítési informácó (delivery information) menüpontot.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy betartsuk az ígért kézbesítési határidot. Ennek ellenére, gyakran elore nem látható okból, az idobeli csúszás elkerülhetetlen. Nem vállalunk felelosséget azokért a késésekért vagy meg nem érkezett csomagokért az elore eltervezett idotartam alapján, amelyekért részben vagy teljesen a mi hatáskörünkön kívülálló tényezok okolhatók.

Ha a kézbesítési címen nem találnuk senkit, aki átvehetné a csomagot, értesítést hagyunk a csomag aktuális helyérol, amely akár a szomszéd lakás is lehet. Más esetben a csomag visszakerül a szállítócég raktárába, és értesítést kap, hogyan juthat hozzá a csomagához.

Az esetleges rongálásokért és veszeségekért a felelosséget minket terhel egészen addig, amíg a csomga megérkezik Önhöz (ha a terméket egészében kifizették), illetve az elso kézbesítési kísérletig.

A csomag visszaváltása a Fogyasztóvédelem Távolsági Értékesítési Szabályzatának értelmében megszabott jogai és egyéb törvényes eloírások alapján lehetséges.

9. cikkely – A csomag tartalmának pontossága

Az Ön által fizetett összeg megegyezik azzal az árral, amirol a rendelés pillanatában tájékoztattuk, kivételt képeznek az alább felsorolt esetek.

Annak ellenére, hogy minden igyekezetünkkel próbáljuk ellenorizni a weboldalon megjeleno árak helyességét, a hibák elkerülhetetlenek. Ha észrevesszük, hogy a termék ára hibás, azonnal értesítjük Önt észrevételünkrol, és lehetosége lesz arra, hogy megerosítse vagy visszavonja rendelését. Ha úgy szeretné visszavonni a rendelését, hogy már kifizette a megjelölt árat, a teljes kifizetett összeget visszakapja tolünk.

Minden magyar forintban megjeleno ár tartalmazza a megfelelo arányú áfát. Az ár nem tartalmazza a szállítási költségeket, amit viszont a kézbesítési információkkal együtt a termékre vonatkozóan.

Minden méretre vonatkozó információ hozzávetoleges. Igyekszünk minél pontosabban megadni ezeket az adatokat, de nem garantálhatuk az abszolút alaposságot.

Szintén törekszünk arra, hogy olyan képeket társítsunk a termékekhez, amelyek inél valósághubben ábrázolják azt.

10. cikkely – Visszaváltások, törlések és cserék

Közvetlen inormációkért a megrendelt termékek visszaváltásával kapcsolatban tájékozódjon a Visszaváltással kapcsolatos irányelvek (Returns Policy section) menüpontnál.

A Fogyasztóvédelem Távolsági Értékesítési Szabályzatának értelmében Önnek joga van visszavonni a rendelését a termék kézbesítésétol számított 30 napon belül. Ebben az esetben, a termék teljes árát, azaz a teljes kifizetett összeget visszakapja, a visszafizetés módja pedig, amely a Költségtérítés címszó alatt az alábbiakban olvasható, megfelel az ilyen esetekre vonatkozó jogi szabályozásnak. A kellemetlenségek elkerülése érdekében mi meghosszabítjuk a visszaválthatóság idotartamát a kézbesítéstol számított harminc napra.

Ha Ön töröltetni szeretné rendelését, e-mailben tájékoztatnia kell minket döntésérol. Ezek után a begyujtés következik, melynek során a küldemény teljes tartalmát össze begyujtjük, azaz visszakérjük abban az állapotban, ahogy Önhöz eljutott, eredeti csomagolásban, ingyenesen(egyéb információkért olvassa el a Biztonsági irányelvek  Returns Policy section menüpontban leírtakat). Önnek törvényes kötelessége megorizni a termék állapotát, amíg az Ön tulajdonában van. Ha nem tesz eleget ezen kötelezettségének, jogunk van kártérítéshez folyamodni.

Ezen feltételek nincsenek hatással az Ön fogyasztói alkotmányos jogaira, de nem is tekinthetok az alkotmányos jogok teljes és pontos leírásának. Több információért a távolsági értékesítés szabályzatának értelmében vett fogyasztó jogairól, forduljon a helyi hatóságokhoz, a kereskedelmi szervekhez vagy egy fogyasztói tanácsadó központhoz.

Alkalmanként megtörténhet, hogy termék jellemzoi változnak. Ha ilyen eset adódik, mi elso adandó alkalommal kapcsolatba lépünk Önnel, mihelyt alternatívát tudunk kínálni Önnek egy hasonló termék formájában. Ha elégedetlen az eredeti rendelése helyett kapott cseretermékkel, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Ebben az esetben lezajlik a begyujtés, és visszakapja a pénzét  a Költségtérítés cikkely alábbiakban leírt eljárása alapján.

Ha azt tapasztalja, hogy gyártási hibás, megrongált vagy nem megfelelo terméket kézbesítettek Önnek, minél rövidebb idon belül értesítsen bennünket. Kérjük, ne küldje vissza a terméket azonnal. Várja meg, amíg reagálunk levelére egy javaslattal, illetve javítás vagy alkatrészcsere, esetleg a teljes összeg visszaszolgáltatásának felajánlásával (korlátlanul). Ha teljes visszafizetést ajánlaunk, akkor a hibás vagy megrongált termék teljes árát utaljuk vissza, de szállítási és egyéb költségek a visszaküldésnél viszont felmerülhetnek.

11. cikkely – Költségtérítés

Ha ön törli rendelését a fentebb leírt feltételeknek megfelelo módon, akkor megtérítjük a teljes összeget, amivel azt a terméket fizette ki, amelyet visszaküldött nekünk. A költségtérítés szintén átutalással muködik ugyanarra a kártyára vagy Paypal fiókba, ahonnan az összeg hozzánk érkezett, és, ahogy azt a fentiekben már említettük, érvényesek rá a visszaváltott megrongált termékekre vonatkozó eloírások, amelyekre kiírtuk a begyujtést.

Amennyiben az utánvétes fizetést választotta, tájékoztatni szeretnénk, hogy a visszatérítés nem ugyanazzal a fizetési móddal történik. Ezért kérjük, adja meg a a számlatulajdonos nevét, vezetéknevét, IBAN-számát és BIC/SWIFT-kódját, hogy visszautalhassuk az összeget a bankszámlájára.

12. cikkely – Jogi garancia

Mi szavatoljuk, hogy a weboldalunkon keresztül vásárolt, bármely termék megfelel az adott adásvételi szerződésnek, Uniós jog alapján, a kiszállítástól számított minimum 2 évig; viszont a nemzeti jog további jogokat nyújthat Önnek. Az adásvételi szerződéssel való összhang alatt, a weboldalunkon bemutatott termék leírásának hitelessége értetik, és hogy alkalmasak minden olyan célra, amelyre az azonos fajtájú árukat szokásosan használják, felmutatják az azonos fajtájú áruk tekintetében szokásos minőséget és teljesítményt és melyek indokoltan elvárhatóak. Ez a jogi biztosíték fedezi a szállítás alatt történő károkat is.

Szerződésszegés esetében, Ön jogosult a díjmentes cserére vagy javításra, vagy ha ez lehetetlen vagy aránytalan, egy árengedményre vagy a vételdíj visszafizetésére. Ha az Ön által megvásárolt termék rongálódott, kérjük ne habozzon felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

A nemzeti törvénynek és rendeletnek megfelelően, e jogi garancia nem befolyásolja az Ön jogait.

A jogi garancia alatt bemutatott jogai megszűnnek, ha más fél, általunk nem tervezett javítási szolgálat módosítja a terméket.

13. cikkely – Reklamációs ügyintézés

A vállalkozó reklamációs ügyintézési eljárással rendelkezik, melyről a vásárlót megfelelően tájékoztatta és panaszát az ebben foglaltak szerint kezeli.

Miután a vásárló a hibákat észrevételezte, a megállapodás végrehajtásáról szóló panaszt ésszerű időn belül teljes egészében és világosan le kell írni.

A vállalkozóhoz benyújtott panaszokat a kézhezvételhez számított 14 napon belül meg kell válaszolni. Ha egy adott panasz feldolgozása hosszabb időt vesz igénybe, a vállalkozónak a kézhezvételhez számított 14 napon belül elismervényt kell küldeni a panasz beérkeztéről, és jeleznie kell a vásárló felé, mikor számíthat részletesebb válaszra.

A vásárlónak legalább 4 hetet kell biztosítania a vállalkozó részére, hogy kölcsönös konzultáció útján megoldja a panaszt. Ez idő lejártát követően vita indítható és az ügy vitarendezésre jogosult.

Elégedetlen panasza kezelésével? A Vitarendezés Bizottság elé terjesztheti az Európai ODR Platformon keresztül. (http://ec.europa.eu/consumers/odr)

14. cikkely – Jogtulajdon

Azzal, hogy beleegyezését adja feltételeinkhez, Ön tudomásul veszi és jóváhagyja, hogy a jogi szabadalom és minden más szellemi tulajdon kizárólag személyes használatra válik hozzáférhetové az Ön számára, de a mi cégünk birtokában marad.

Csak a mi oldalunkról tölthet le illetve másolhat tartalmakat és anyagokat, amelyek elosegítik a személyes használatot. Az oldalunkon hozzáférheto tartalmak és anyagok másolása, reprodukálása, megosztása és nyilvánossá tétele törvényellenes és tilos.

Oladlunk tartalma és az itt található anyagok kizárólag személyes használatra hozzáférhetoek, így tilos ezeknek a másolása és a használata képviseloink írásos beleegyezése nélkül.

15. cikkely – Felelosség

Jelen cikkely hátralevo részében azt taglaljuk, hogy amennyiben cégünk nem tesz eleget a Feltételekben rögzített kötelezettségeinek, kizárólag a termék meghirdetett árával kell elszámolnia Ön felé.

A Felelosség cikkelyben kimondottak alapján nem vállalunk felelosséget olyan veszteségekért, amelyek a következo kategóriákba eso mulasztások miatt következtek be: jövedelem- ill. bevételveszteség; az üzlet elvesztése; profitveszteség; a várt megtakarítások elvesztése; adatvesztés; üzleti kapcsolatok, ill. hírnév elvesztése; munkaido, ill. a menedzsment idejének vesztegetése; vagy bármilyen egyéb sajátos vagy közvetett veszteség, amely az üzleti kapcsolatokra és a cég hírnevére hatással van.

Jelen egyezmény nem szünteti meg vagy korlátozza a felelosségünket olyan haláleset vagy személyi sérülés esetén, amely a mi mulasztásunk miatt következett be; csalás vagy csalás céljából elkövetett félretájékoztatás esetén;  az 1979-es Kereskedelmi Törvény 12. cikkelyének bármely paragrafusát érinto törvényszegés esetén; az 1987-es Fogyasztóvédelmi Törvény szerint értelmezett hibás termék esetén; vagy bármely egyéb esetben, amelyben törvénytelenséget követnénk el a felelosség elhárításával vagy az elhárításra irányuló kísérlettel.

Annak ellenére, hogy minden igyekezetünkkel próbáljuk biztosítani, hogy az oldal minden érvényes biztonsági eloírásnak megfeleljen, nem vállalhatunk felelosséget az Ön által oldalunk számára megadott adatokhoz való esetleges illetéktelen hozzáférésért.

Ha jelen feltételek bármely pontját vagy a szerzodés bármely kikötését egy jogeros hatóság érvénytelennek, törvénytelennek vagy alkalmazhatatlannak nyilvánítja bármilyen mértékben, akkor adott feltétel vagy kikötés azonos mértékben leválasztódik a többi feltétlrol, kikötésrol és eloírásról, amelyek továbbra is a teljes törvény által megengedett mértékben érvényben maradnak.

16. cikkely – Egyéb fontos feltételek

Minden szerzodést angol nyelven kötünk meg. Minden felvetodo kérdés tisztázásánál az angol törvények értelmében kell eljárni és a jogi ögyek az angol bíróság hatáskörébe tartoznak.

Jelen feltételek magukban foglalják a teljes egyezményt közöttünk, és hatályon kívül helyeznek minden elozetes megbeszélést, levelezést és tárgyalást az ügy kapcsán. 

Az egyezség része, hogy egyik fél sem tartozik felelosséggel olyan kifogásolható tájékoztatásokért vagy jótállásokért (akár tévedésbol, akár mulasztásból fakadóan okoztak problémát), amelyek nem képezik részét az itt felsorolt feltételeknek. Továbbá mindkét fél beleegyezik, hogy a jelen feltételekben rögzített tájékoztatások és jótállások kifogásolhatósága (akár tévedésbol, akár mulasztásból fakadóan okoztak problémát), amelyért viszont köteles felelosséget vállalni,  szerzodésszegésnek minosül.

Az egyezséget megköto feleken kívül egyetlen személy sem rendelkezik azzal a joggal, hogy az egyezségben rögzített feltételeket érvényre juttassa.

17. cikkely – Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése akad a feltételekre vagy a honlapra vonatkozóan, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz (customer service).

 

Üzleti ügyfelekre vonatkozó feltételek

Utolsó frissítés: 2020-06-01

Tartalom:

1. cikk – Fogalommeghatározások

2. cikk - A vállalkozó személye

3. cikk - Alkalmazhatóság

4. cikk - Az ajánlat

5. cikk - A szerződés

6. cikk - Árazás

7. cikk - A szerződés teljesítése és kiegészítő garancia

8. cikk - Szállítás és végrehajtás

9. cikk - Kiterjesztett ügyletek: időtartam, megszüntetés és meghosszabbítás

10. cikk - Fizetés

11. cikk - A tulajdonjog fenntartása

12. cikk - Felelősség

13. cikk - Panasztételi eljárás

14. cikk - Viták

1. cikk – Fogalommeghatározások

A jelen szerződési feltételek között a következő kifejezéseket és fogalommeghatározásokat fogjuk használni:

1. Nap: naptári nap;

2. Digitális tartalom: digitális formában előállított vagy átadott adat;

3. Hosszú távú szerződés: olyan szerződés, amely termékek, szolgáltatások és/vagy digitális tartalom rendszeres szállítását írja elő egy meghatározott időszakban;

4. Tartós adathordozó: bármilyen eszköz - beleértve az e-mailt is -, amely lehetővé teszi az ügyfél vagy vállalkozó számára, hogy a személyesen neki címzett információkat olyan módon tárolja, amely lehetővé teszi a jövőbeni tanácskozást vagy felhasználást egy olyan időszakban, amely megfelel az információ céljának, és lehetővé teszi a tárolt információk változatlan reprodukálását;

5. Ügyfél: az a természetes vagy jogi személy, aki szakemberként és/vagy egy vállalat érdekében jár el;

6. Vállalkozó: az a természetes vagy jogi személy, aki távolból nyújt termékeket, digitális tartalmat (digitális tartalomhoz való hozzáférést) és/vagy szolgáltatásokat az ügyfelek számára;

7. Távszerződés: olyan szerződés, amelyet a vállalkozó és az ügyfél között kötnek meg a távértékesítés, digitális tartalom és/vagy szolgáltatások szervezett értékesítési rendszerének keretében, és amelynek során a szerződés megkötéséig kizárólagos vagy részleges egy vagy több távoli kommunikációs technikát alkalmaznak;

8. Írásbeli: ezekben a szerződési feltételekben az „Írásbeli” rész magába foglalja az e-mailen és faxon keresztül történő kommunikációt, ha a feladó személye és az e-mail integritása kellően biztos;

9. Távoli kommunikáció technikája: egy olyan eszköz, amely felhasználható a szerződés megkötésére anélkül, hogy az ügyfélnek és a vállalkozónak ugyanabban az időben és térben találkoznia kellene;

10. Weboldal: a vállalkozó webáruháza, ahol olyan termékeket és szolgáltatásokat kínál, amelyeket az ügyfelek megvásárolhatnak;

11. Platform : az a külső környezet, amelyen a vállalkozók olyan termékeket és szolgáltatásokat kínálnak, amelyeket az ügyfelek megvásárolhatnak.

2. cikk - A vállalkozó személye

A vidaXL Europe B.V. zártkörűen működő részvénytársaság, székhelye: Mary Kingsleystraat 1, 5928 SK Venlo, Hollandia. Hollandiában a NL820055220B01 adószám alatt működik, a Kereskedelmi Kamara 09188362 szám alatt.

3. cikk - Alkalmazhatóság

1. Ezek a feltételek a vállalkozó minden ajánlatára, valamint a vállalkozó és az ügyfél közötti távértékesítési szerződésre vonatkoznak.

2. Ha az ügyfél olyan rendelkezéseket vagy feltételeket foglal bele, amelyek eltérnek az általános szerződési feltételektől, vagy amelyek nem jelennek meg a megbízatásukban, akkor a rendelkezéseket vagy feltételeket csak abban az esetben érvényesek a vállalkozóra, ha azokat kifejezetten írásban el nem fogadják.

3. A jelen szerződési feltételek szövegét a távszerződés megkötése előtt hozzáférhetővé teszik az ügyfél számára. Ha ez ésszerűen nem lehetséges, a vállalkozó a távszerződés megkötése előtt közli, hogy a feltételekkel miként lehet a vállalkozóval tanácskozni, és hogy a lehető leghamarabb, ingyen, az ügyfél kérésére elküldhetők.

4. Ha a távszerződést elektronikus úton kötik meg, előfordulhat, hogy az előző bekezdéstől eltérően és a távszerződés megkötése előtt, a jelen szerződési feltételek szövege elektronikus úton elérhetővé tehető az ügyfél számára oly módon, hogy az ügyfél egyszerűen tárolhatja tartós adathordozón. Ha ez ésszerűen nem lehetséges, akkor a távszerződés megkötése előtt ki kell emelni, hogy a szerződési feltételeket hol lehet elektronikus úton megismerni, és hogy azokat elektronikusan vagy más módon, az ügyfél kérésére, díjmentesen elküldik-e.

5. Ha és amennyiben ezen általános szerződési feltételek egyik rendelkezése semmis, hatálytalan vagy nem teljesíthető, a vonatkozó rendelkezést a törvényileg megengedett rendelkezés útján kell értelmezni, amely tartalmában a legközelebb áll a felek szándékához, amint az a semmis, hatálytalan vagy nem teljesíthető rendelkezésből kitűnik, míg a fennmaradó rendelkezések maradéktalanul hatályban maradnak.

6. Ha ezen feltételek mellett egy olyan külső platform speciális feltételei is érvényesek, amelyen a vállalkozó termékeket és szolgáltatásokat kínál, akkor az ügyfél ellentmondásos feltételek esetén mindig hivatkozhat az alkalmazandó feltételre, amely számukra kedvező, de csak akkor, ha az Általános Szerződési Feltételektől való eltérés ki van zárva.

4. cikk - Az ajánlat

1. Ha egy ajánlat korlátozott időtartamú vagy feltételekhez kötött, ez az ajánlatban egyértelműen fel lesz tüntetve.

2. Az ajánlat tartalmazza a kínált termékek, digitális tartalom és/vagy szolgáltatások teljes és részletes leírását.

3. A weboldal tartalma, valamint ajánlata a legnagyobb gondossággal készült. A vállalkozó azonban nem tudja garantálni, hogy a weboldalon található minden információ mindig helyes és teljes. Emiatt a weboldalon és a vállalkozó egyéb anyagaiban szereplő összes ár, ajánlat és egyéb információ nyilvánvaló programozási és gépelési hibáknak van kitéve.

5. cikk - A szerződés

1. A szerződés akkor lép hatályba, amikor az ügyfél elfogadja az ajánlatot és megfelel a vonatkozó feltételeknek.

2. Ha az ügyfél elektronikus úton elfogadta az ajánlatot, a vállalkozó elektronikus úton haladéktalanul megerősíti az ajánlat elfogadásának kézhezvételét. Ha az ajánlat elfogadásának átvételét a vállalkozó nem erősítette meg, az ügyfél felmondhatja a szerződést.

3. Miután az ügyfél elfogadta az ajánlatot, a vállalkozó fenntartja a jogot, hogy az ajánlatot az elfogadástól számított 3 munkanapon belül törölje. Az ilyen lemondásokról a vállalkozó haladéktalanul értesíti az ügyfelet.

4. Ha a szerződést elektronikus úton kötik meg, a vállalkozó megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket tesz az adatok elektronikus továbbításának biztosítása érdekében, és biztosítja a biztonságos webes környezetet. Ha az ügyfél elektronikusan tud fizetni, a vállalkozó ennek érdekében betartja a megfelelő biztonsági intézkedéseket.

5. Ha a szerződés elfogadását követően kiderül, hogy az ügyfél hibás adatokat adott meg, a vállalkozónak csak a helyes adatok kézhezvétele után van joga kötelezettségeit teljesíteni.

6. A vállalkozó a törvényi rendelkezések keretein belül megvizsgálhatja, hogy az ügyfél teljesíteni tudja-e fizetési kötelezettségeit, valamint megvizsgálhat minden olyan tényt és tényezőt, amely fontos a távollevők közötti szerződés felelősségteljes megkötése szempontjából. Ha e vizsgálat alapján a vállalkozónak megalapozott oka van arra, hogy ne kössön szerződést, jogosult egy rendelést vagy kérelmet elutasítani, indokolással, vagy különleges feltételeket fűzve a megvalósításhoz. Ha a vállalkozó a vizsgálat alapján elutasítja a kérelmet, vagy külön feltételeket fűz hozzá, akkor erről az ügyfél legkésőbb a szerződés megkötésétől számított 3 napon belül tájékoztatva lesz.

6. cikk - Árazás

1. A weboldalon és a vállalkozó egyéb anyagaiban említett árak tartalmazzák az áfát (eltérő rendelkezés hiányában), és amennyiben a weboldalon nem szerepel más megjegyzés, az egyéb alkalmazandó díjakat is tartalmazzák.

2. Az előző bekezdéstől eltérően a vállalkozó változó árakon kínálhat olyan termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyek árai a pénzügyi piac ingadozásaihoz kapcsolódnak, amelyekre a vállalkozónak nincs befolyása. Az ingadozások és a tény, hogy a feltüntetett árak irányárak, az ajánlatban fel lesznek tüntetve.

3. A vállalkozó a szerződés megkötésétől számított 2 héten belül megváltoztathatja az árakat. Azok az ügyfelek, akik nem értenek egyet a változtatással, jogosultak felmondani a szerződést anélkül, hogy a vállalkozó díjat számítana fel.

4. A további díjakat, mint például a szállítási- és a fizetési díjakat, meg lesznek említve a weboldalon, és meg lesznek jelenítve legalább a rendelés folyamán.

7. cikk - A szerződés teljesítése és kiegészítő garancia

1. A vállalkozó garantálja, hogy a kiszállított termékek és szolgáltatások megfelelnek a szerződésnek, azzal a feltétellel, hogy az elfogadott kisebb eltérések a meghatározott méretek, súlyok, mennyiségek, elszíneződések és enyhe kölcsönös színeltérések stb. tekintetében a vállalkozó részéről nem számítanak hiányosságnak.

2. Az ügyfélnek át kell vizsgálnia a kiszállított árut, és ellenőriznie kell, hogy a kiszállított áru megfelel-e a szerződésben foglalt feltételeknek. Ez az alábbiakat foglalja magába:

- hogy kiszállították-e a megfelelő árut;

- hogy a kiszállított áruk mennyiségben és számban megfelelnek-e a megbeszélteknek;

- hogy a kiszállított áru megfelel-e a normál használatra és/vagy kereskedelmi célokra előírható követelményeknek.

Látható hibák vagy hiányosságok esetén ezeket a vevőnek a kézbesítéstől számított 14 napon belül jelentenie kell a vállalkozónak. Ha nem látható hibákat vagy hiányosságokat talál, az ügyfélnek ezeket legkésőbb 14 napon belül jelentenie kell a vállalkozónak, miután ésszerűen felfedezte ezeket. Ha az ügyfél ezt nem teszi meg, már nem jogosult semmiféle javításra, cserére, kártérítésre és/vagy visszatérítésre e hibák tekintetében.

3. Ha a vállalkozó a panaszt megalapozottnak tartja, az érintett termékeket az ügyféllel folytatott tanácskozást követően megjavítják, kicserélik vagy (részben) megtérítik. A vállalkozó így átirányíthatja az ügyfelet egy gyártóhoz vagy beszállítóhoz.

8. cikk - Szállítás és végrehajtás

1. A jelen szerződési feltételek 3. cikkében foglaltaknak megfelelően a vállalkozó az elfogadott rendeléseket megfelelő gyorsasággal hajtja végre.

2. A vállalkozó jogosult harmadik feleket bevonni, ha arra a szerződés szerinti feladatok ellátása szükséges.

3. A megadott szállítási határidőket ésszerű erőfeszítésként kell értelmezni, és közelítettnek kell tekinteni. A vállalkozó szabadon kiválaszthatja a futárt. Az eladó szándékos vagy tudatos gondatlansága esetét kivéve, a szállítási idő túllépése sosem jogosítja fel az ügyfelet semmiféle kártérítésre.

4. A vállalkozó fenntartja a jogot, hogy az eladott termékeket részenként szállítsa.

5. A termékek károsodásának és/vagy elvesztésének kockázata a vállalkozót terheli az ügyfélnek való átadásig, hacsak a felek kifejezetten másként nem állapodtak meg. Ha az ügyfél beleegyezik a termékek átvételébe, akkor a kockázat átkerül a termékek átadásakor.

6. Ha az ügyfél, vagy az általa kijelölt harmadik fél a megállapodás szerinti időpontban nem tartózkodik a szállítási címen a termékek átvételére, a vállalkozónak joga van a termékeket visszavenni. Az ügyféllel tanácskozva a vállalkozó kiegészítő költségek ellenében felkínálhatja a termékek kiszállítását az ügyfélnek egy másik időpontban és/vagy napon. Ha a kézbesítés lehetetlennek bizonyul, a fizetési kötelezettséget nem törlik, és az esetleges további költségek, beleértve a visszaküldési költségeket is, az ügyfél által fizetendők.

9. cikk - Kiterjesztett ügyletek: időtartam, megszüntetés, és meghosszabbítás

Megszüntetés:

1. Az ügyfél bármikor felmondhat egy határozatlan időre kötött szerződést, amely a termékek, digitális tartalom vagy szolgáltatások rendszeres kézbesítésére vonatkozik az elfogadott felmondási szabályoknak és legfeljebb két hónapos felmondási időnek megfelelően.

2. Az ügyfél mindig felmondhat egy olyan határozott időre kötött szerződést, amely a termékek (ideértve az áramot is), digitális tartalom vagy szolgáltatások rendszeres szállítására vonatkozik a meghatározott időtartam végén, az erre vonatkozó megállapodás és legfeljebb két hónapos felmondási idő betartásával.

3. Az ügyfél írásban felmondhatja a fenti bekezdésekben meghatározott szerződéseket.

Meghosszabbítás:

4. A meghatározott időtartamra kötött szerződés, amely a termékek (ideértve az áramot is), digitális tartalom vagy szolgáltatások rendszeres szállítására szól, automatikusan meghosszabbodik ugyanarra a meghatározott időtartamra.

5. Az említett felmondási idő a vállalkozó részéről való felmondásra is vonatkozik

10. cikk - Fizetés

1. Az ügyfél köteles fizetni a vállalkozónak a rendelés folyamata alatt és a honlapon említett fizetési módok egyikével. A vállalkozó szabadon kínálhat különféle fizetési módokat, amelyek időről időre változhatnak. Amennyiben másként nincs meghatározva, az ügyfél köteles a szállítást követő 14 napon belül fizetni.

2. Ha az ügyfél nem teljesíti időben fizetési kötelezettségét (kötelezettségeit), akkor a törvény alapján azonnal felelősségre vonják, mulasztási értesítés szüksége nélkül. A vállalkozó jogosult a fizetendő összeget törvényes kamatlábbal növelni, valamint a vállalkozó jogosult terhelni az ügyfelet a megfelelő peren kívüli behajtási költségekkel.

11. cikk - A tulajdonjog fenntartása

1. A kiszállított áruk mindaddig a vállalkozó tulajdonában maradnak, amíg az ügyfél teljes egészében ki nem fizeti a fizetendő összeget.

12. cikk - Felelősség

1. Szándéktól vagy súlyos gondatlanságtól függően a vállalkozó teljes felelőssége az ügyféllel szemben a szerződés teljesítésének felróható mulasztása miatt az adott szerződésre előírt összeg (az áfát is beleértve) maximális ellentételezésére korlátozódik. Hosszú távú szerződés esetén az említett felelősség csak annak az összegnek a megtérítésére korlátozódik, amellyel az ügyfél a vállalkozónak tartozott a kárt okozó eseményt megelőző 3 hónapban.

2. A vállalkozó nem felel az ügyféllel szemben közvetett károkért, ideértve, de nem kizárólag, a következményes károkat, nyereségkiesést, elmaradt megtakarításokat, adatvesztést vagy üzleti megszakítás miatti károkat.

3. Az ügyfél kártalanítja a vállalkozót harmadik felekkel szemben támasztott bármely követeléssel szemben, kivéve a vállalkozó vagy a vállalkozó törvényes igazgatójának szándékos vagy tudatos meggondolatlansága esetén.

4. Az előző bekezdések nem vonatkoznak az ügyfél által elszenvedett kárra, amelyet a vállalkozótól vásárolt hibás termék továbbértékesítése okozott, amennyiben az ügyfél vásárlói jogi lépéseket tesznek ellenük.

5. Amennyiben a szerződés teljesítése tartósan lehetetlen, a vállalkozó felelőssége a szerződésből eredő kötelezettség teljesítésének elmulasztása miatt csak akkor merül fel, ha az ügyfél haladéktalanul, írásban, ésszerű határidővel tájékoztatja a vállalkozót a meghibásodás orvoslására, és a vállalkozó továbbra is késedelmesen teljesíti kötelezettségét ezen időtartam után. A nemteljesítésről szóló értesítésnek a lehető legteljesebb és legrészletesebb leírást kell tartalmaznia a hiányosságról, hogy a vállalkozónak lehetősége legyen megfelelően reagálni.

6. A kártérítéshez való jog feltétele, hogy az ügyfél a lehető leghamarabb, de legkésőbb 14 nappal a kár keletkezésétől, írásban jelezze a vállalkozónak a problémát. Azok a károk miatt, amelyekre nem hívták fel a vállalkozó figyelmét ezen időszak alatt, az ügyfél nem jogosult kártérítésre, hacsak az ügyfél bizonyítani nem tudja, hogy korábban nem jelenthette be a kárt.

7. Vis maior esetén a vállalkozó nem köteles megtéríteni az ügyfélnek okozott kárt.

13. cikk - Panasztételi eljárás

1. A vállalkozó megfelelően közzétett panasztételi eljárással rendelkezik, és a panaszt ennek a panasztételi eljárásnak megfelelően kezeli.

2. A szerződés teljesítésére vonatkozó panaszokat teljes körűen és világosan leírva kell benyújtani a vállalkozónak, ésszerű határidőn belül, miután az ügyfél megállapította a hibákat.

3. A vállalkozónak benyújtott panaszokra a beérkezés napjától számított 14 napon belül lesz válasz adva. Ha egy panasz előreláthatóan hosszabb feldolgozási időt igényel, a vállalkozó 14 napon belül válaszol az átvétel visszaigazolásával, és jelzi, hogy az ügyfél mikor számíthat szélesebb körű válaszra.

14. cikk - Viták

1. A vállalkozó és az ügyfél közötti szerződésekre, amelyekre ezek a feltételek vonatkoznak, kizárólag a holland törvények az irányadók.

2. Bármely, a szerződésből eredő vitát, amelyet nem lehet békés úton rendezni, kizárólag a 's-Hertogenbosch-hoz, az Oost-Brabant-i bírósághoz lehet benyújtani. Ez annak függvényében, hogy a kötelező joghatósági szabályok korlátozzák-e ezt a választást. A vállalkozó és az ügyfél vitáikat kötelező tanácsadási vagy választottbírósági eljárás útján rendezhetik.

 

vidaXL weboldal feltételei

Verzió: 2020-06-01

Tartalom

 1. cikkely - Meghatározás 

 2. cikkely - Alkalmazhatóság 

 3. cikkely – Ügyfél felhasználója 

 4. cikkely – A weboldal használatának feltételei 

 5. cikkely – Rendelések 

 6. cikkely - Árverések 

 7. cikkely - Visszajelzések 

 8. cikkely – Felhasználói fiók és a weboldal funkcionalitásának megszüntetése 

 9. cikkely – Adatvédelem és személyes adat 

 10. cikkely –Szellemi tulajdon és harmadik fél adatai 

 11. cikkely - Felelősség 

 12. cikkely - Egyebek 

1. cikkely - Meghatározás

 • Felhasználói fiók: Az a fiók, melyet a felhasználónak muszáj létrehoznia annak érdekében, hogy rendeléseket tudjon feltenni, árverésekben tudjuk részt venni és visszajelzést tudjon hagyni
 • Harmadik fél aladó(k): A harmadik fél, mely az ügyfeleknek a weboldalon keresztül ajánl fel termékeket
 • Felhasználó: Bármely weboldalt látogató személy
 • Használati feltételek: A vidaXL weboldalának használati feltételei
 • Visszajelzés: Az a visszajelzés, melyet egy vidaXL/harmadik fél weboldalának felhasználója hagyhat.
 • Árverések: Az árverést a vidaXL tartja weboldalán
 • vidaXL: vidaXL Marketplace Europe B.V.  melynek székhelye (5928 SK) Mary Kingsleystraat 1, Venlo-ben található
 • Weboldal: a weboldal, mely aktív a vidaXL.nl-en és bármely más weboldalon, URL-n vagy alkalmazásokon, mely a vidaXL-nek szentelt.

2. cikkely - Alkalmazhatóság

 1. E használati feltételek érvényesek a weboldal bármely alkalmazására, beleértve a felhasználói fiók használatát is.
 2. vidaXL fenntartja a jogot e használati feltételek bármikori módosítására. A módosított használati feltételek érvénybe lépnek, ahogyan ezek közzétevődnek a weboldalon. Ezen okból tanácsolt a használati feltételek rendszeres ellenőrzése.

3. cikkely – Ügyfél felhasználója

 1. Hogy rendelést lehessen feltenni, árverésekben részt venni vagy visszajelzést lehessen hagyni szükségelt egy felhasználói fiók létrehozása. A weboldalunkon található online formulánk segítségével, egy felhasználó, a szükségelt információk megásával, létrehozhat egy fiókot. Ez a formula megtalálható az “Új vásárló” menüpont alatt, a fejlécben.
 2. Fiók létrehozásával, a felhasználónak rendelkeznie kell a következőkkel:
  1. fiók létrehozásánál legalább 18 éves
  2. rendelkezik egy valós e-mail címmel
 3. Ahogyan a fiók létrehozódott, a felhasználó kap egy igazoló e-mailt. Ahogyan aktiválódott a felhasználói fiók, a személy által választott e-mail cím és kód választásával és használatával be tud lépni.
 4. Fiók létrehozásánál egy e-mail cask egyszer használható. A felhasználói fiók szigorúan személyes és e személyhez kötött, nem átküldhető.
 5. A felhasználónak gondoskodnia kell arról, hogy a fiókját illető, általa adott információk és a vidaXL-el folyatatott további kapcsolattartás valós, teljes és naprakész. A személyes adat bármilyen változtatása, a fiók belépésével és a módosítás végrehajtásával, a felhasználó által lehetséges
 6. A felhasználó bizalmasan kell őrizze kódját és ésszerű intézkedéseket kell tegyen, hogy megakadályozza a harmadik fél jogtalan hozzájutását és használatát.
 7. A felhasználó köteles, hogy a vidaXL-t azonnal érdesítse veszteség, lopás, (gyanított) visszaélés esetében vagy abban az esetben, ha a kódot, egy harmadik fél jogtalanul használja. Csak ezekben az esetekben veszi a vidaXL figyelembe az ilyes bejelentést. A felhasználó lesz a felelős olyas károkért, melyek a kódja vagy felhasználói fiókja által szenvedett károkat illeti.
 8. Ha a vidaXL meggyőződik arról vagy oka van olyas gyanúra, hogy egy jogtalan harmadik fél használja a felhasználói fiókot, fenntartja a jogot hogy azonnal leblokkolja az illető felhasználói fiókot és helyrehozza a felhasználó miatt szenvedett károkat anélkül, hogy a vidaXL lehetne felelősségre vonva a felhasználó által szenvedett károkért.

4. cikkely – A weboldal használata

 1. A felhasználó garantálja, hogy az általa biztosított adat helyes, teljes és valós. vidaXL fenntartja a jogot hogy ellenőrizze a kínált adat helyességét. Ha ezen adatok helytelenek vagy helyességét nem lehet ellenőrizni, a vidaXL fenntartja a jogot ezek törlésére.
 2. A felhasználónak nem szabad:
  • a weboldal működtetésének megszakítását vagy olyas szoftver használatának igénybe vétele, mely megszakíthatja a weboldal működését;
  • olyas folyamat kezdeményezése vagy működésének lehetővé tétele, mely más internet felhasználókat korlátoz vagy a weboldal felhasználását akadályozza;
  • más felhasználónak adnia ki magát.
 3. Ha nem kért a vidaXL-től, írásos formában engedélyt rá, a felhasználóknak nem szabad a weboldal vagy a weboldal más részeinek másolása (deep-linking).

5. cikkely – Rendelések

 1. Az általános feltételek és a visszatérítési politika minden vidaXL rendelésre érvényes, melyek a weboldalon keresztül tevődtek fel. Felhasználói fiók létrehozásánál, a felhasználók elfogadják az általános feltételeket és a visszatérítési politikát.
 2. A weboldalon keresztüli, harmadik felektől származó rendelésekre a harmadik fél általános feltételei és visszatérítési politikája lép érvénybe. Ezek megtalálhatóak a harmadik fél honlapján. Ha a harmadik fél nem rendelkezik eltérő általános feltételekkel és visszatérítési politikával, a harmadik fél és a vidaXL közti vételi szerződés alapján, a vidaXL általános feltételei és visszatérítési politikája lép érvénybe.

6. cikkely – Árverések

 1. A vidaXL által tartott árverés feltételei az árverésben résztvevőkre érvényes. A felhasználók elfogadják az árverés feltételeit, mikor felhasználói fiókot hoznak létre, vagy mikor az első árverésen vesznek részt.
 2. A felhasználóknak nem megengedett hogy szabálytalanul vagy illetlenül befolyásolják a licitálást.

7. cikkely – Visszajelzések

 1. Miután az oldalon vásárolt, a vidaXL felkéri a felhasználót hogy adjon visszajelzést róluk, a weboldalról vagy a harmadik félről. vidaXL fenntartja a jogot – de nem köteles – hogy feltegye a visszajelzést weboldalára, vagy hogy ezt más úton is közzétegye, beleértve a nevet, a helyet, a címet és a felhasználó által adott visszajelzés dátumát.
 2. Abban az esetben, ha a vidaXL által megbízott harmadik fél gyűjti össze a visszajelzéseket, a visszajelzésekre az esetleges harmadik fél feltételei lépnek érvénybe.
 3. A vidaXL fenntartja a jogot, hogy a visszajelzést ne jelenítse meg, ha a harmadik fél a következők egyikét bizonyítsa be:
  • a visszajelzés jogszabályt vagy hatályos rendeletet sért;
  • a visszajelzés közrendet vagy illemet sért;
  • nem csak a termékről szól;
  • nem vonatkozik az esetleges harmadik félre; 
  • személyes adatot tartalmaz a harmadik félről;
  • URL-t vagy reklámot tartalmaz;
  • csalárd.

8.cikkely – Felhasználói fiók és a weboldal funkcionalitásának megszüntetése

 1. vidaXL fanntartja a jogot hogy elutasítsa a felhasználót, vagy megszűntesse a fiókot, a következő esetekben:
  • jogtalan használata vagy a weboldallal és/vagy fiókkal való visszaélés;
  • az árverés feltételeinek be nem tartása;
  • a felhasználó, vidaxl és a harmadik fél közti megállapodás megszegése.
 2. Továbbá, vidaXL fenntartja a jogot, hogy limitáljon, megtagadjon vagy visszavonjon bizonyos lehetséges felhasználást vagy ideiglenesen lezárja a felhasználói fiókot, mely a 8.1 cikkelyben leírtak szerint történne.
 3. vidaXL mindig fenntartja a jogot, hogy módosítsa vagy megállítsa a weboldal bizonyos funkcionalitásainak elérhetővé tételét.

9. cikkely – Adatvédelem és személyes adat

 1. A felhasználó által, a vidaXL-nek szolgáltatott adatok, mint a neve, címe, telefon száma, e-mail címe, a vidaXL által vannak feldolgozva olyas fájlokba, melyek vidaXL tulajdonok. Ezek az információk a vidaXL által fel lesznek használva, hogy az árveréseken a felhasználó fiókokat,a rendeléseket, szállítást és számlázást feldolgozni és a lehetséges közvetítést, a felhasználó és a harmadik fél közt, kezelni tudja.
 2. A felhasználói fiók beléptével, a felhasználónak mindig hatalmában áll a személyes adatainak való elérése, módosítása vagy bővítése.
 3. Általában, vidaXL nem látja el a harmadik félt személyes adatokkal, ha csak ez nem szükségelt egy felhasználóval való megegyezés létrehozásánál. Ilyen esetben, a vidaXL megadja a harmadik félnek a felhasználó nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát, amíg ez a vásárlási megegyezés érdekében szükségeltetik. A felhasználó és a harmadik fél közti kommunikáció a vidaXL e-mail alkalmazásán át történik. A beszélgetés vidaXL szerverekre mentődik el, melyeket a vidaXL használ fel, hogy:
  • segítse a felhasználót és/vagy a harmadik felet kérdés és/vagy probléma esetén; 
  • értékelje ha a harmadik fél teljesítette e az ügyfél követelményeit; 
  • elemezze a folyamat jobbá tételét.
 4. A weboldal cookie-t használ. A cookie-k a bejelentkezési adatok megjegyzésére használatosak. Továbbá, a harmadik fél cookie-ei is be vannak telepítve.
 5. A felhasználó beállíthatja böngészőjét, hogy ne fogadja látogatása alatt a cookie-kat. Ebben az esetben megeshet, hogy a felhasználó nem lesz képes teljesen igénybe venni a weboldal funkcionalitását, vagy az is hogy a weboldal vagy felhasználói fiókja bizonyos részeinek hozzáférése korlátozott.
 6. vidaXL fenntartja a jogot hogy a felhasználó, weboldalon való viselkedésére illető adatait tárolja (IP cím, és más), ha a felhasználói fiók használata által gyanú keltetik a visszaélésre vagy a weboldal jogtalan használatára.
 7. Több infóért arról, hogy a vidaXL hogyan használja fel a felhasználó személyes adatait és hogyan használja a weboldal cookie-jait, kérjük olvassa el a vidaXL oldalán található Biztonság és Adatvédelmet.

10. cikkely –Szellemi tulajdon és harmadik fél adatai

 1. Eltérő rendelkezés hiányában, minden jog, beleértve a weboldal szerzői és más szellemi tulajdon jogait, a vidaXL által van fenntartva, amennyiben ezek nincsenek a harmadik fél/az engedély jogosultjai által lefoglalva, kik elérhetővé tehetik e információt.
 2. A felhasználónak megengedett a weboldalon való tájékozódás (a szolgáltatott információkkal) és ezek másolása személyes használatra, például nyomtatás vagy tárolás. Bármely más feldolgozás, mint tárolás és weboldal (darabjainak) reprodukálása egy másik internetes oldalon vagy kapcsolatok, hiperlinkek, deeplink-ek létrehozása a weblapra, nem megengedett a vidaXL-től való részletes, írott engedélye nélkül.
 3. A weboldalon található információ részben olyan harmadik felek által biztosított, mint a harmadik fél eladói vagy más felhasználók (ebben az esetben visszajelzések). vidaXL nem vonható felelősségre a weboldalon található bármely helytelen, nem teljes vagy jogtalan, harmadik fél által adott információért.
 4. A weboldal tartalmazhat külső oldalakra vonatkozó linket. A vidaXL nem vonható felelőségre annak az oldalnak a tartalmára vagy használatára, mely e link alatt található.

11. cikkely - Felelősség

 1. A felhasználó elismeri, hogy harmadik féltől való rendelés esetén, a vásárlási megállapodás a harmadik fél és a felhasználó közt történik meg és a vidaXL vagy más fél nem lesz része e megállapodásnak.
 2. vidaXL nem köteles a termék minőséget, mennyiséget vagy kapacitást bírálni vagy ellenőrizni, melyek a harmadik fél által vannak biztosítva az oldalon, és nem vonható felelőségre bármely olyas kár létrejöttére, mely ezen információk helytelenségéből, hiányosságából vagy hitelességéből származik.
 3. Ha vidaXL tehető felelőssé a keletkezett károkért, ez a felelősség limitált az esetleges megvásárolt termék árának függvényében, melyet a harmadik fél számlázott a felhasználónak.
 4. A vidaXL felelőssége, bármely természetű is legyen, limitált a szóban forgó eset, vidaxl felelősségbiztosító térítés összegének függvényében.

12. cikkely – Egyebek

 1. Ha a felhasználási feltételekben, egy vagy több kikötés nem lesz kötelező, helytelen vagy nem lesz kivitelezhető, a többi kikötés teljes és érvényes marad. Ilyen esetben, vidaXL helyettesíti e kikötést egy újjal, mely a vidaXL által határozódik meg és a régi kikötés megközelített értelmét tükrözi.
 2. A weboldal használatáért, felhasználói fiók használata, ezen feltételei és a Holland törvények kizárólagosan alkalmazandóak.

 


Csatolás(ok)

Általános Szerződési Feltételek

Általános árverezési feltételek

Visszaküldési szabályok

Adatvédelmi nyilatkozat és Cookie szabályzat