Hogyan működnek az árverések?

Hogyan vehetek részt az árverésen?
Hogy részt vehessen az árverésen be kell lépnie a felhasználói fiókjába és rendelkeznie kell egy becenévvel. Ha már van felhasználói fiókja, de nem választott magának egy becenevet, az első Ön által adott tét megtörténtekor a rendszer kérni fogja, hogy adjon meg egy becenevet.

Árverés becenevek
A beceneve akkor fog megjelenni, mikor egy termékre ajánlatot tesz. Árveréses beceneve az ajánlattevői előzményeknél lesz közzétéve. Ez elérhető az “Ajánlatot teszek” gomb alatti linkre kattintva, mely az ajánlatok számát mutatja.

Hogyan tegyünk ajánlatot
Mindenki nyerni akar, de ez csak a megfelelő árral lehetséges. Azt tanácsoljuk, hogy a maximum összeget tegye fel - amennyit a termékért fizetni szeretne-, de ajánlhat kevesebbet is. Ahogyan a listázás tovább halad, összehasonlítjuk ajánlatát a többi ajánlóval. Mikor Önt túllicitálják, mi automatikusan Ön helyett, az Ön által adott maximum összegig licitálunk. Ajánlata csak akkor fog nőni, ha szükséges lesz a magas pozíciója megtartásához. Minden egyes alkalomkor, mikor egy ajánlat érkezik az árverés utolsó percében, egy extra 1 perc adódik hozzá az árverési számlálóhoz.

Automata licitezés
Automata licitező rendszerünk az árverést kényelmesebbé teszi, így nem kell folytonosan visszatérnie és újra ajánlatot tennie, ha valaki újra licitál.
Amikor ajánlatot tesz, a maximum összeget írja be, melyet a termékért szeretne fizetni. A többi árverő nem tudja az Ön maximum ajánlatát (max licit).
Mi Ön helyett teszünk majd ajánlatot, az automatikus licitező rendszerünk segítségével, a maximum licit összeg függvényében, mely az akkori maximum ajánlattól függ. Csak annyi licit ajánlatot teszünk, amellyel megbizonyosodunk arról, hogy Ön megtartja a legmagasabb licitező helyet, vagy hogy eléri a tartalék árat (az Ön maximum egyenlege).
Ha egy másik licitező ugyan azt az összeget vagy többet ajánl, mi értesítjük Önt, hogy így egy újabb ajánlatot tudjon feltenni. Maximum licitje bizalmasan van tárolva mindaddig, amíg valaki ezt át nem lépi (túl nem licitezni).

Példa:
Az Ön jelenlegi ajánlata egy termékért 3000 Ft. Ákos99, aki a legmagasabb licitező, maximum 3600 Ft-t licitált. Az Ő licitje bizalmasan van tárolva a többi licitező elől.
Zsuzsa3 megnézi a terméket és egy maximum 4500 Ft-t licitál. Zsuzsa3 lesz a legmagasabb licit ajánló.
Ákos99 maximum licitje 3600 Ft-ra nő. Zsuzsa3 licitje 3900 Ft.
Küldünk Ákos99-nek egy e-mailt, hogy túllicitálták. Ha nem emel a maximum licitén, Zsuzsa3 nyeri meg a terméket.

Meg szeretném változtatni licitem
Bármikor módosíthatja maximum licitjét. Csak simán tegyen fel egy új ajánlatot egy nagyobb összeggel. Ha a maximum licitjét le szeretné csökkenteni, speciális szabályok lépnek érvénybe.

Maximum licit megemelése
A listázás végezte előtt bármikor megemelheti maximum licitjét. Hogy ezt megtegye, kattintson a termékoldalon található „Licitelj” gombra, és tegye fel maximum licit ajánlatát. Nem adhat meg egy alacsonyabb maximum licit ajánlatot. Alább megtekintheti, hogy mit tehet ha licit ajánlatát csökkenteni vagy megszűntetni szeretné.

Hogy ellenőrizze, melyik az Ön által adott maximum licit, mennyjen felhasználói fiókjába, majd a lap bal oldalán lévő „Automata maximum licitjeim”-be. A következő oldal megmutatja minden licitező aktivitását.

Maximum licit csökkentése
Maximum licit ajánlatát nem csökkentheti. Arra lehet lehetősége hogy ajánlatát visszavonja, viszont a licit egy kötelező érvényű szerződés és a tagok csak különleges esetekkor csökkenthetik licit ajánlatuk.

Visszavonhatom vagy megszűntethetem a licitem?
Mikor a vidaXL-en licitál, egy licitáló szerződés lép érvénybe. Viszont lehetséges hogy egy licitet visszavonjon a licitálás lezárta előtt, de csak kivételes körülmények közt. 

Kivételes körülmények;

  • Hibát követett el, mikor ajánlatát tette fel pl : 1.500 Ft helyett 150.000 Ft-t írt be.
  • A termékleírás gyökeresen megváltozott a licitálás után.

Licitáló figyelőlista
A termékcikk licitező oldalán rákattinthat a linkre (a licitáló gomb alatt) és a terméket hozzáadja a figyelőlistájához.

Licitáló szabály

  • Csak új termékek
  • Ingyenes szállítás és Ingyenes visszaküldés
  • Nincs extra licit díj
  • Aukciók 300 Ft-tól kezdődően

Megnyertem egy árverést
Menjen a bevásárlókosarába, és vásárolja meg a megnyert terméket. 3 napon belül véglegesítenie kell a megrendelést.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazt a terméket csak akkor vásárolhatja meg, ha befejezte a megnyert aukció tranzakcióját.

Megnyertem egy árverést, de nem szeretném megvásárolni a terméket
A vidaXL-en történt licit vagy vásárlás szerződésnek minősül, így Ön köteles a terméket megvásárolni. Viszont ha úgy érzi, hogy nyomós oka van arra, hogy ne vásárolja meg a terméket, felveheti velünk a kapcsolatot és elmagyarázhatja helyzetét.
Abban az esetben, ha nem értünk egyet a tranzakció megszüntetésével, egy nem fizetett termék lesz feljegyezve a felhasználói fiókjában. Ha több nem fizetett terméket jegyzünk fel, felhasználói fiókja meg lesz szüntetve meg lesz szűntetve.

 


 Csatolás(ok)

Általános árverési feltételek