Kültéri bútorok vásárlása - minden, amit tudnia kell

A szabadban töltött idő felbecsülhetetlen. Bármilyen kültéri környezettel rendelkezne, érdemes annak a teljes potenciálját kihasználni.

A kis erkélyek tökéletesek a reggeli lustálkodós kávézáshoz, míg a teraszok helyettesíthetik az étkezőt a meleg nyári estéken. Ha viszont nagy kertje van, abból akár kültéri menyországot is alakíthat.

Ha tudni szeretné, hogyan válasszon kültéri bútorokat az Ön igényeinek megfelelően, tekintse meg a kültéri bútorok vásárlási útmutatóját. Ezáltal mindent meg fog tudni a tökéletes kültéri környezet kialakításáról.

 

Időjárásálló kültéri bútorok

A kültéri terület legnagyobb előnye, hogy rendkívül sokoldalú. Ideális a lazításhoz egy hosszú nap után, a napsütéses étkezésekhez vagy grillpartikhoz. Egy tökéletes hely, ahol a gyerekei friss levegőn játszhatnak, ahol saját otthoni irodát alakíthat ki, vagy hobbiból kertészkedhet.

Mindannyian szeretjük a napsütést, de hogyan élvezhetnénk egész évben a kertünket? A válasz az időjárásálló kerti bútorokban rejlik, illetve néhány kiegészítő kerti kellékben, hogy élvezhesse kültéri környezetét, időjárástól függetlenül. 

Tehát az ideális kültér kialakításának első lépése, hogy egy konkrét célt adjon neki. Ha már tudja, hogy mily módon fogja használni, abból meg lehet határozni a szükséges bútorok típusát. Élvezni szeretné egész évben a kertre nyíló kilátást? Válasszon időjárásálló teraszbútort, hangulatosak, stílusosak és tartósak, illetve rengeteg stílusban kaphatók, hogy megfeleljen a tervezési igényeinek.

Ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő új bútorát, több dolgot is figyelembe kell vennie, kezdve az anyaggal.

 

A legjobb anyag a kültéri bútorához

A kerti bútor anyagának kiválasztásakor a személyes preferenciák számítanak. De ezt a listát a legnépszerűbbel - és egyben a kedvencünkkel – kezdjük, ami a rattan. Több dolog miatt szeretjük a rattant. Rendkívül sokoldalú és kényelmes, ugyanakkor tartós, időjárásálló, könnyű és kevés karbantartást igényel. A rattan UV-álló is, aminek köszönhetően hosszú ideig megőrzi szépségét.

Ha az ipari megjelenést kedveli, akkor a könnyűsúlyú alumíniumot és masszív porszórt acélt ajánljuk. Mindkettő ellenáll az időjárási elemeknek és hosszú ideig tartós marad. Ráadásul nagyszerű kivitelben készülnek, megfelelve az ipari, romantikus vagy kortárs stílusnak.

Nyilvánvalóan nem hagyható ki a fa sem. A fa gyönyörű és meleg hangulatot áraszt, ezért bármilyen helyet fel tud dobni. Ugyanakkor a fa kis karbantartást is igényel, és rossz időjárás esetén tárolni kell. A műanyag egy másik nagyszerű lehetőség, amit gyakran használnak a modern kertekben. Kényelmet és alacsony karbantartást biztosít, így sok éven át élvezhető.

 

Kültéri bútortípusok a használat célja alapján

Számos bútorlehetőség közül lehet választani. Ha kisebb erkéllyel rendelkezik, hangulatos kávézóvá alakíthatja egy kétszemélyes bisztrószettel. Válasszon egy kerek asztalt és két kényelmes széket az Ön kedvenc stílusában. Azoknak, akik imádnak a teraszon vacsorázni, szükségük van egy kültéri étkezőgarnitúrára, amely szintén rengeteg különféle stílusban és formában kapható.

Ahhoz, hogy a szabadban élvezhesse a napsütést a családjával vagy barátaival, egy kültéri kanapéra vagy társalgóra van szüksége. Egészítse ki néhány puffal, hogy több ülőhely legyen, vagy moduláris raklap társalgóbútorral, az Ön által választott formában - legyen az egyszemélyes vagy akár nyolcszemélyes. A kerti padok szintén nagyszerű kiegészítők, amelyekkel helyet takaríthat meg.

Ha pihenni szeretne kertjében, szerezzen be néhány napozóágyat vagy bájos kerti ágyat. A kültéri területek kiválóak baráti összejövetelekhez is. Ebben az esetben az összecsukható székek jelentik a legjobb megoldást, kültéri párnák vagy ismét, puffok és lábtartók mellett.    

 

Elengedhetetlen kültéri kiegészítők

Hozza ki a legtöbbet kültéri területéből olyan kiegészítőkkel, amelyek bármilyen helyzetben megkönnyíthetik az életét. A forró nyári napokban mindenképpen szüksége lesz egy napernyőre, hogy távol tartsa a tűző napsugarakat. A kültéri partik viszont csak grillkészletekkel és extra összecsukható bárszékekkel lesznek teljesek.

Tartsa tisztán és rendezetten kültéri környezetét legalább egy tárolóláda segítségével. Válasszon egy olyan darabot, amely passzol a dizájnhoz, és használja párnák vagy egyéb kiegészítők tárolására, de ülőhelyként is remekül megállja a helyét. A hangulatos délutáni sziesztáját töltse egy hintában vagy függőágyban. Ahhoz viszont, hogy hidegebb napokon is élvezhesse külterét, szerezzen be egy tűztálat. Ne feledkezzen meg néhány kényelmes párnáról és takaróról sem, hogy valóban hangulatos őszi estékben legyen majd része a szabadban.

 

Könnyen karbantartható kültéri bútorok 

Ha azon gondolkodik, hogyan válasszon kültéri bútort, az egyszerű karbantartás egy igen fontos tényező. Keressen olyan darabokat, amelyek könnyen tisztíthatók. Emellett érdemes lenne befektetni egy kültéri bútorhuzatba is, amely vízálló és megvédi azokat a bútorokat, amelyeket rossz időjárás esetén nincs hol tárolnia.

Mindezt szem előtt tartva az ideális kültér létrehozása szórakoztató is lehet. Figyelje meg a rendelkezésére álló helyet, gondolja át a célját, és vásároljon olyan cikkeket, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek. Az alábbiakban megtalálja kedvenc kültéri bútorainkat, amelyek remélhetőleg segítenek majd a tökéletes kültéri terület megtervezésében.

 

<