Adatvédelmi szabályzat és Cookie nyilatkozat  - vidaXL.hu

Ez a vidaXL-csoporthoz tartozó vidaXL Europe B.V. és bármely leányvállalatának (a továbbiakban: „vidaXL”) adatvédelmi szabályzata és cookie-kra vonatkozó nyilatkozata. Ebben a nyilatkozatban röviden bemutatjuk, hogyan kezeli a vidaXL (az adatkezelő) a személyes adatokat.

Részletesebb magyarázat az alábbiakban, a „3. HOSSZÚ LEÍRÁS” cím alatt található.

 

Tartalom

1. FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK. 1

2. RÖVID LEÍRÁS. 2

3. HOSSZÚ LEÍRÁS. 3

3.1  Személyes adatok gyűjtése a webáruházon keresztül 3

3.2 Személyes adatok gyűjtése értékeléseken és ügyfélelégedettségi felméréseken keresztül 6

3.3  Személyes adatok gyűjtése az ügyfélszolgálatunkon keresztül 8

3.4  Milyen jogai vannak?. 9

3.5 Adatfeldolgozás a vidaXL-en belül 9

4. A COOKIE-K HASZNÁLATA. 10

4.1 Mik azok a cookie-k (sütik)?. 10

4.1.1 Funkcionális cookie-k. 11

4.1.2 A/B tesztelési cookie-k. 11

4.1.3 Webáruház elemzési cookie-k. 11

4.1.4 Partner cookie-k. 12

4.1.5 Újracélzó cookie-k. 12

4.1.6 Közösségi média cookie-k. 13

4.1.7 Ár-összehasonlító cookie-k. 13

4.1.8 E-mail cookie-k. 14

4.2 A cookie-k elfogadása és elutasítása. 14

5. AZ ADATVÉDELMI IRÁNYELV MÓDOSÍTÁSAI 15

6. HOGYAN LEHET PANASZT TENNI?. 15

1. FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK

Itt elmagyarázzuk, mit értünk konkrétan a jelen szabályzatban használt szavakon és neveken.

Webáruház: a vidaxl.hu webáruház és minden más vidaXL által kijelölt webáruház, URL vagy alkalmazás.

Interakció: olyan funkciók használata a webáruházban, mint a kívánságlista, pénztár, hírlevélre való feliratkozás, saját fiók, aukciók és chat.

Webáruház látogató: a webáruházat első alkalommal látogató vásárló, aki nem lép kapcsolatba a webáruházzal.

Webáruház vásárló: az a vásárló, aki kapcsolatba lép a webáruházzal.

Fiók: az a fiók, amelyet a vásárlónak a webáruházon keresztül létre kell hoznia ahhoz, hogy megrendelést tudjon leadni.

Adatvédelmi nyilatkozat és cookie szabályzat: a vidaXL adatvédelmi nyilatkozata és a cookie-kra vonatkozó szabályzata.

2. RÖVID LEÍRÁS

Milyen forrásokból szerezzük be a személyes adatokat?  

Személyes adatokat az alábbi forrásokból kapunk:

  • A vidaXL.hu webáruházunkon keresztül (a továbbiakban: „Webáruház”)
  • A corporate.vidaxl.com vállalati webhelyünkön keresztül (a továbbiakban: Vállalati webhely).
  • Más értékesítési csatornákon keresztül, ahol a termékeinket értékesítjük
  • Offline kapcsolatokon keresztül, pl. egy hívás, amely az ügyfélszolgálatunkhoz érkezett

Hogyan használjuk fel a személyes adatokat?

A személyes adatokat a következő célokra használjuk fel:

  • Weboldalaink fejlesztése érdekében
  • Marketing fejlesztés érdekében
  • Rendelések kézbesítéséhez
  • Kérdések megválaszolásához

Hogyan védjük a személyes adatokat?

Az alábbi módokon gondoskodunk arról, hogy a személyes adatok biztonságban legyenek nálunk:

  • Az ügyfélfiókok jelszóval védettek
  • Csak a feltétlenül szükséges személyes adatokhoz férhetnek hozzá a vidaXL felhatalmazott munkatársai
  • Amikor személyes adatokat kell megosztanunk harmadik felekkel, gondoskodunk arról, hogy ezek a felek is védjék az adatokat

Hogyan gyakorolhatja jogait?

A GDPR értelmében Önnek vannak bizonyos jogai, például hozzáférési joga (hogy megtudja, milyen adatokat tárol Önről a vidaXL), és joga van az Önre vonatkozó adatok törléséhez („elfelejtéshez való jog”).

A vidaXL nyomon követi az ilyen kéréseket, kivéve azokat az eseteket, amikor ez jogsértés vagy jogi kötelezettség (pl. más személy hozzáférési joga vagy bizonyos adatok adóigazgatási célú megőrzése) miatt nem lehetséges.

Kérést úgy adhat le, hogy felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal az Ön által megadott e-mail címet használva.

3. HOSSZÚ LEÍRÁS

3.1 Személyes adatok gyűjtése a webáruházon keresztül

Webáruházunk cookie-kat (sütiket) és egyéb nyomkövetési technológiákat használ.

Ebben a részben elmagyarázzuk részletesen, hogy milyen típusú adatokat, hol és hogyan gyűjtünk, mire használjuk fel, és mi a jogalapja ezen adatok felhasználásának. Személyes adatait csak akkor használjuk fel, ha ezt a vonatkozó jogszabályok lehetővé teszik számunkra. Az uniós jogszabályok (GDPR 2016/679) értelmében 6 ok indokolja az Ön személyes adatainak felhasználását. Az általunk gyűjtött információk tekintetében a következő indokok alkalmazandók:

  • A szerződés teljesítése: ha az Ön adatai szükségesek az Önnel való szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez;
  • Jogi kötelezettség: ahol fel kell használnunk az Ön adatait jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében;
  • Jogos érdekek: ahol az Ön adatait jogos érdek elérése érdekében használjuk fel, és az adatok felhasználásának okai felülmúlják az Ön adatvédelmi jogainak sérelmét;
  • Jogi követelések: ha az Ön információi szükségesek védekezés, vádemelés vagy követelés benyújtása céljából Ön ellen, illetve ellenünk vagy harmadik fél ellen;
  • Hozzájárulás: ha Ön hozzájárult ahhoz, hogy személyes adatait felhasználjuk (hozzájáruló nyilatkozatot vagy létesítményt szükséges benyújtani az ilyen felhasználáshoz, és hozzájárulását bármikor visszavonhatja);
  • Közérdek: nem alkalmazható.

A Webáruház látogatóitól a cookie-beállításoktól függően a következő információkat gyűjthetjük:

Típus

Cél

Jogalap

Ország

Megtekintett termékek

IP-cím

Hogyan lépett be webáruházunkba

Hol hagyta el a webáruházunkat

Milyen eszközről látogatott el webáruházunkba

A webáruház látogatóinak jobb megértése érdekében

A megfelelő webáruház betöltéséhez

Releváns hirdetések megjelenítéséhez

Jogos érdek

Hozzájárulás

A webáruház vásárlóitól az alábbi információkat gyűjtjük:

A webáruház vásárlóitól ugyanazokat az információkat gyűjtjük, mint a webáruház látogatóitól, kiegészítve azokkal az információkkal, amelyeket az ügyfél megoszt velünk, például:

Típus

Cél

Jogalap

Beállítások a kívánságlistában

Megrendelt termékek

Elérhetőség

Releváns termékjavaslatok kínálása

Jogos érdek

A szerződés teljesítése

Hozzájárulás

Az ügyfélfiókon keresztül a következő információkat gyűjtjük:

Típus

Cél

Jogalap

Kereszt- és vezetéknév

E-mail cím

Jelszó

A fiók létrehozásához és kezeléséhez

A csalás, visszaélés és/vagy fiókja nem rendeltetésszerű használatának megakadályozása érdekében

A megrendelt termékek megjelenítéséhez a fiókjában

A követelések optimalizálása és a kapcsolattartási előzmények nyomon követése a webáruház rendeléseivel és harmadik felek által kínált termékeivel kapcsolatban

Jogos érdek

Hozzájárulás

A szerződés teljesítése

Az adatokat mentve maradnak legalább addig, amíg van vidaXL-fiókja.

Rendelés leadásakor a következő információkat gyűjtjük:

Típus

Cél

Jogalap

Név

E-mail cím

Szállítási cím

Telefonszám

Cégnév (ha van)

ÁFA szám (ha van)

Kereskedelmi kamarai azonosító szám (ha van)

Megrendeléseinek állapotáról való tájékoztatás

A megrendelés/szerződés teljesítése, többek között a szállítási és az ún. értékesítés utáni kötelezettségek teljesítése

Számlázás

Szolgáltatásunk fejlesztése

Kérdések és panaszok kezelésére

A marketingtevékenységek személyre szabása

Megrendelések leadása egy cég nevében

Jogos érdek

A szerződés teljesítése

Hozzájárulás

Jogi kötelezettség

Cégnév (ha van)

Név

Számlázási cím

Telefonszám

Fizetési mód

Fel kell tüntetni a számlán

Elérhetőségi lehetőség a megrendelés véglegesítésével, számlázásával vagy szállításával kapcsolatban

A fizetés fogadása és a fizetési folyamat optimalizálása

A csalás és hackelés megelőzése

A kiválasztott fizetési mód és az Ön IP-címe továbbításra kerül a kiválasztott Fizetési Partnerhez, majd ők kezelik a fizetést

Jogos érdek

A szerződés teljesítése

Hozzájárulás

Jogi kötelezettség

A rendelés kifizetésekor az alábbi adatokat gyűjtjük, amelyeket fizetési partnereinkkel is megosztunk

Fizetési partnereink listája elérhető a vidaXL.hu oldalon:

  • Paypal
  • Adyen
  • Visa
  • MasterCard
  • Utánvétes Fizetés

Típus

Cél

Jogalap

E-mail cím

Cégnév (ha van)

Név

Számlázási cím

Szállítási cím

Telefonszám

Rendelés értéke

IP-cím

Rendelésszám

Eszköz

Fizetési mód

Megosztva a kiválasztott Fizetési Partnerrel;

Fizetési értesítés küldése e-mailben;

A csalás kockázatának felmérése;

A rendelési szám e-mailben történő továbbítása fizetés vagy a megrendelés törlése esetén;

A megrendelés értékét és a fizetési módot úgy továbbítani, hogy a választott fizetési móddal történő fizetés beérkezése ellenőrizhető legyen;

Szolgáltatásaink javítása érdekében fizetéssel, törléssel és visszatérítéssel kapcsolatos kérdések esetén;

A fizetési folyamat során előforduló hibák csökkentéséért, kellemesebbé téve a rendelés élményét.

Jogos érdek

A szerződés teljesítése

Hozzájárulás

Jogi kötelezettség

Amikor részt vesz egy aukción, a fiók létrehozásához szükséges adatokon kívül létre kell hoznia egy úgynevezett „licitáló becenevet” is. Más ügyfelek is láthatják a licitáló becenevét.

Ezt az ajánlattevő becenevet az Ön fiók- és rendelési adataival együtt használjuk a következő célokra:

  • Az aukciók lebonyolítása és szervezése
  • Csalás, visszaélés és/vagy nem rendeltetésszerű használat elleni küzdelem és ellenőrzés.

Amikor létrehozza saját kívánságlistáját a webáruházunkban, és kijelentkezett állapotban ad hozzá termékeket a kívánságlistájához, azok 30 napig a listán maradnak.

Többek között a következő információk gyűjthetők össze attól függetlenül, hogy be vagy ki van-e jelentkezve a cookie-beállításoktól függően:

  • IP-cím
  • Webáruház böngészési viselkedés

Ha bejelentkezve ad hozzá termékeket a kívánságlistájához, mindig megtalálhatja azokat A fiókom menüpontban a Kívánságlista rész alatt.

Ezeket az adatokat marketing célokra gyűjtjük, hogy a vidaXL emlékezzen az Ön kívánságlistájára, amikor visszatér a webáruházba.

3.2 Személyes adatok gyűjtése értékeléseken és ügyfélelégedettségi felméréseken keresztül

A webáruház termékeit A fiókom oldalon értékelheti. Csak akkor írhat véleményt egy termékről, ha megvásárolta.

Amikor véleményt hagy, a következő adatokat gyűjtjük össze, hogy a rendelést és a helyes véleményt a megfelelő e-mail címhez lehessen kapcsolni.

Típus

Cél

Jogalap

Név

E-mail cím

Termék

Rendelésszám

Termékismertetők hozzáadásához a webáruházhoz

Esetleges reklamáció esetén az ügyféllel való kapcsolatfelvételhez

Jogos érdek

Hozzájárulás

A webáruházon keresztül értékelheti a webáruházat és a vidaXL (szolgáltatását). Itt is először le kell legyen adva egy rendelése ahhoz, hogy véleményt írhasson. A vidaXL szolgáltatásának értékelésekor a következő adatokat gyűjtjük:

Típus

Cél

Jogalap

Név

Lakhely

Az ügyféllel való kapcsolatfelvételhez Panaszkezelés

Jogos érdek

Hozzájárulás

A webáruházon keresztül a „Vélemény írása” vagy hasonló hivatkozásra kattintva írhat véleményt. Ezt követően Ön egy harmadik fél webáruházába kerül, amely a vidaXL egyik szerződéses partnere és vásárlói véleményekre szakosodott. Ezen a webhelyen keresztül véleményt hagyhat, miután elfogadta a harmadik fél általános feltételeit. Ez a bizonyos harmadik fél felelős az Ön személyes adatainak a kezeléséért. Ebben az esetben,

A vidaXL-ről véleményt írhat a vidaXL termékeket és árakat bemutató összehasonlító oldalakon. Vélemény írás esetén a következő adatokat gyűjtjük össze:

Típus

Cél

Jogalap

E-mail cím

Név

Az ügyféllel való kapcsolatfelvételhez Panaszkezelés

Jogos érdek

Hozzájárulás

Az összegyűjtött adatokkal kapcsolatos további információkért olvassa el az illető csatorna adatvédelmi szabályzatát.

Miután rendelést adott le a vidaXL-nél, vagy miután felvette a kapcsolatot a vidaXL-el, részt vehet az ügyfél-elégedettségi felmérésben. Ezt a felmérést egy külső fél végzi. Ha Ön részt vesz egy ilyen ügyfél-elégedettségi felmérésben, a következő (személyes) adatok kerülnek feldolgozásra:

Típus

Cél

Jogalap

Elérhetőség

E-mail cím és/vagy telefonszám

A vidaXL-el (részlegeivel) és/vagy partnervállalkozásaival szerzett tapasztalat

Információk a leadott vagy kiszállított rendeléssel kapcsolatban

IP-cím

A vidaXL- el (részlegeivel) és/vagy partnervállalkozásaival kapcsolatos ügyfélszolgálati elégedettség kutatása

A szolgáltatás és a folyamatok fejlesztése

Kérdések és/vagy panaszok kezelése

Visszaélések ellenőrzése (pl. több vélemény/tapasztalat ugyanattól a személytől)

Jogos érdek

Hozzájárulás

3.3 Személyes adatok gyűjtése az ügyfélszolgálatunkon keresztül

Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal

Ha kérdése vagy panasza van egy tőlünk, a webáruházon keresztül vásárolt termékkel vagy a vidaXL szolgáltatásával kapcsolatban, hívjon minket, írjon e-mailt vagy chateljen velünk. Az elérhetőségeket a webáruház oldalán megtalálja. Lehetősége van felhasználni a webáruház oldalán található online reklamációs űrlapot is. Ha az online űrlapot használja, akkor (legalább) a következő (személyes) adatokat fogjuk elkérni:

Típus

Cél

Jogalap

Kereszt- és vezetéknév

E-mail cím

Telefonszám

Rendelésszám (opcionális/ha van)

A panasz jellegének leírása

Chat funkció:

csak vezeték- és keresztnév, e-mail cím és a chat tárgya

Panaszok kezelése

Információk biztosítása

Jogos érdek

Hozzájárulás

A szerződés teljesítése

Jogi kötelezettség

Interakciók rögzítése

Az ügyfélszolgálatunkkal folytatott beszélgetéseket képzési, értékelési vagy minőségbiztosítási célból rögzíthetjük. Erről az ügyfélszolgálatunkkal telefonon történő kapcsolatfelvétel pillanatában azonnal értesítjük. A rögzített (személyes) adatokat a fent említett célokra használhatjuk fel.

A rögzített telefonhívások oly módon kerülnek tárolásra és levédésre, hogy azokhoz jogosulatlan személyek nem férhetnek hozzá és az adott célból szükséges időn túl soha nem őrizzük meg őket.

Harmadik fél szolgáltatása

A vidaXL külső feleket használ ügyfélszolgálati interakcióinak egy részéhez.

Hírlevelek

Különféle általános és személyes hírlevelekre lehet jelentkezni. A személyes hírlevelek küldése például az Ön személyes adatai és rendelési előzményei alapján történik, így relevánsabb hírleveleket tudunk küldeni Önnek. Ha szeretné kapni a vidaXL és partnerei által ingyenesen küldött digitális hírleveleket, ahhoz többek között az alábbi (személyes) adatokra lesz szükségünk.

  • Cím
  • Kereszt- és vezetéknév
  • E-mail cím

A hírlevelekről bármikor leiratkozhat a fiókjába való bejelentkezéssel, a leiratkozás gombbal. Emellett bármikor használhatja a hírlevelekben található leiratkozási linket is.

3.4 Milyen jogai vannak?  

Az adatvédelmi jogszabályok értelmében Ön több joggal rendelkezik, ezek közé tartoznak a következők is:

  • Hozzáférési jog – Önnek jogában áll másolatot kérni tőlünk a személyes adatairól.
  • A helyesbítéshez való jog – Önnek jogában áll kérni tőlünk, hogy helyesbítsük az Ön által pontatlannak ítélt személyes adatokat. Önnek joga van arra is, hogy kérje tőlünk olyan információk kiegészítését, amelyekről úgy gondolja, hogy hiányosak.
  • A törléshez való jog – Önnek jogában áll bizonyos körülmények között kérni tőlünk személyes adatainak törlését.
  • Az adatkezelés korlátozásához való jog – Önnek jogában áll kérni tőlünk, hogy bizonyos körülmények között korlátozzuk személyes adatai feldolgozását.
  • Az adatkezelés elleni tiltakozáshoz való jog (csak ha hozzájáruláson alapul) – Önnek jogában áll tiltakozni a vidaXL-en belül történő adatkezelés ellen bizonyos körülmények között. 
  • Az adathordozhatósághoz való jog – Önnek jogában áll kérni, hogy az Ön által megadott személyes adatokat egy másik szervezetnek vagy bizonyos körülmények között Önhöz továbbítsuk.

Jogai gyakorlásáért nem kell viteldíjat fizetnie. Ha kérelmet nyújt be, egy hónap áll rendelkezésünkre, hogy válaszoljunk Önnek.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a webservice@vidaxl.hu e-mail-en vagy a Mary Kingsleystraat 1, 5928SK, Venlo, Hollandia címen keresztül, ha kérést szeretne benyújtani.

3.5 Adatfeldolgozás a vidaXL-en belül

A vidaXL konszern világszerte rendelkezik irodákkal. Ezek az irodák szoros együttműködésben dolgoznak. Az irodáinkban dolgozó alkalmazottak csak olyan mértékben férhet hozzá a személyes adatokhoz, amilyen mértékben ez a munkájuk elvégzéséhez szükséges.

A vidaXL intézkedéseket tesz az Ön személyes adatainak megfelelő védelme érdekében. Ennek érdekében olyan eszközöket használunk, amelyek illeszkednek tevekénységünkhöz, cégünk jellegéhez és méretéhez, valamint az általunk feldolgozott adatok fajtájához. Ezt azért tesszük, hogy megakadályozzuk a személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést, módosítást, nyilvánosságra hozatalt vagy elvesztést.

Elvárjuk, hogy a bejelentkezési adatainak (e-mail cím és jelszó) titokban tartásával is hozzájáruljon személyes adatainak megőrzéséhez. Soha ne ossza meg bejelentkezési adatait senkivel, és bánjon velük óvatosan.

A vidaXL nem tárolja az Ön adatait hosszabb ideig, mint amennyire az adatai felhasználásának céljához szükséges, kivéve, ha az adatokat jogszabályi előírások (például megőrzési kötelezettség) miatt hosszabb ideig kell tárolni. Az, hogy bizonyos adatok mennyi ideig vannak tárolva, az az adatok természetétől és a feldolgozás céljaitól függ. A tárolási idő ezért célonként eltérő lehet.

A vidaXL globális jelenléte miatt előfordulhat, hogy az adatai az Európai Gazdasági Területen (EGT) kívül kerülnek feldolgozásra. A vidaXL gondoskodik arról, hogy az adatai megfelelően védettek legyenek az egész koszernen belül.

A vidaXL az alábbi okok miatt adhatja át az Ön személyes adatait harmadik feleknek:

  • Ön kifejezett beleegyezését adta ehhez; vagy
  • A velünk kötött megállapodást végre kell hajtani; vagy
  • Mivel a vidaXL együttműködik egy másik féllel termékeink és szolgáltatásaink fejlesztése terén; vagy
  • Törvényi kötelezettség; vagy
  • Csalás vagy lehetséges/gyanús csalás megelőzése vagy leküzdése;
  • Ha szükséges a vidaXL üzletviteléhez.

Néhány külső cég, amellyel dolgozunk, az EU-n kívül található. Például olyan harmadik felekkel dolgozunk együtt, mint a Google és a Facebook. Ez azt jelenti, hogy Európán kívüli szervereken is lehetnek adatok eltárolva. Ott a személyes adatokra eltérő jogi szabályozás vonatkozik. Azokat a harmadik feleket, amelyekhez az Ön adatai elkerülhetnek, megfelelő intézkedések védik, beleértve a vidaXL által előírt kötelezettségeket is.

Ez az adatvédelmi szabályzat és a cookie-kra vonatkozó nyilatkozat nem vonatkozik a webáruházhoz kapcsolódó harmadik fél webáruházaira. Ezenkívül az adatvédelmi szabályzat és a cookie-nyilatkozat nem vonatkozik az olyan cégek által gyűjtött adatokra, mint a Google. Beállításait saját maga módosíthatja a Google-fiókjában. Ehhez tekintse meg az adatvédelmi szabályzatukat.

A vidaXL semmilyen módon nem vonható felelősségre azért, ahogyan harmadik felek és cégek kezelik az Ön (személyes) adatait. A vidaXL mindig azt tanácsolja, hogy olvassa el az érintett webáruházak és cégek adatvédelmi szabályzatát és a cookie-kra vonatkozó nyilatkozatokat.

4. A COOKIE-K HASZNÁLATA

4.1 Mik azok a cookie-k (sütik)?

Sok webáruházhoz hasonlóan a vidaXL is használ cookie-kat, cookie-khoz hasonló fájlokat és technológiákat, például „adatgyűjtő jeleket” (a továbbiakban: „Cookie-k”).

A Cookie egy kisméretű fájl, mely a webáruház oldalával együtt a böngészőjén keresztül kerül elküldésre, majd elmentésre a számítógépe, telefonja vagy tabletje merevlemezén.

Cookie-kat például jelszavak és személyes beállítások elmentésére vannak használva, hogy ne kelljen ezeket újra megadni, amikor ismét ellátogat a webáruházba.

Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogyan használja a webáruház a cookie-kat, honnan származnak a cookie-k és miért használják őket. Saját és harmadik féltől származó hirdetések optimalizálása érdekében többek között a következő adatokat gyűjtjük:

  • Vásárolt termékek
  • Megtekintett termékek
  • Rendelés értéke
  • A vásárló webáruházba történő eljutásának módja

A 4.2. részben leírjuk, hogyan lehet elutasítani és eltávolítani a cookie-kat.

4.1.1 Funkcionális cookie-k

A vidaXL cookie-kat használ, például a Google Analytics szolgáltatást, hogy megjegyezze az Ön által választott beállításokat és a webáruházunk látogatása során megadott adatokat. Ezek a cookie-k egyszerűbbé teszik a webáruházunkban történő böngészést, mert bizonyos adatokat nem szükséges minden alkalommal újra megadni.

Ezenkívül a vidaXL használhat olyan sütiket, amelyek a webáruház megfelelő működéséhez szükségesek, még akkor is, ha mobiltelefonon vagy tabletgépen látogat el a webáruházba.

4.1.2 A/B tesztelési cookie-k

A vidaXL folyamatosan teszteli webáruházát, hogy a legjobb felhasználói élményt tudja nyújtani. Emiatt a vidaXL úgynevezett harmadik fél általi, A/B tesztelési cookie-kat használ. Az A/B tesztnél a webáruháznak, illetve a webáruház egy részének kétféle variánsa létezik, hogy a látogatók meghatározhassák, melyik működik a legjobban. Ily módon a cookie meghatározza, melyik webáruház variáns jelenjen meg Önnek.

4.1.3 Webáruház elemzési cookie-k

A webáruházban arra vannak használva a cookie-k, hogy nyomon kövessék az Ön által meglátogatott oldalakat. Ilyen információkat gyűjtenek többek közt , a Google Analytics, a Pingdom, a Hotjar, a Google Címkekezelő, a TVSquared, a ContentSquare, a Speedcurve, a Zendesk, a Zoovu és a Clarity webelemző szolgáltatásai is.

Ezek a webelemző szolgáltatások cookie-kat használnak annak elemzésére, hogy a látogatók hogyan használják a webáruházat. A cookie-k a látogatói információk mentésére szolgálnak, például a webáruház látogatásának időpontja, vagy az, hogy a látogató korábban járt-e a webáruházban, és melyik webáruházon keresztül jutott el a weboldalra.

Webáruházunk felhasználói és vásárlói élményének optimalizálása érdekében a vidaXL a Hotjar Web Analytics szolgáltatást használja. A Hotjar képes regisztrálni az egérkattintásokat, az egérmozgásokat és a görgetési tevékenységeket. A Hotjar ezenkívül információkat gyűjt a meglátogatott weboldalakról, a tevékenységekről, arról, hogy Ön melyik országban található, valamint milyen eszközt és böngészőt használ. A Hotjar nem gyűjt semmilyen személyazonosításra alkalmas információt (PII), amelyet nem Önként adott meg a webáruházban. A Hotjar továbbá nem követi a szörfözési viselkedést azokon a webáruházakon, amelyek nem használják a szolgáltatásaikat. A Hotjar adatvédelmi nyilatkozata részletes magyarázatot tartalmaz a Hotjar használatáról: https://www.hotjar.com/privacy. Bármikor választhatja azt, hogy a Hotjar ne gyűjtse össze az Önnel kapcsolatos információkat a webáruházunkba történő látogatásakor, ehhez a Hotjar webáruház „Opt-out” (Leiratkozás) oldalán a „Disable Hotjar” (Hotjar letiltása) opcióra kell kattintania.

A Webáruház használatáról generált információkat legtöbb esetben a megfelelő webelemző szolgáltatások szervereire kerülnek át. A webelemző szolgáltatások ezeket az információkat arra használják fel, hogy kiértékeljék, hogyan használja a webáruházat, hogy jelentéseket küldjenek a webáruház tevékenységeiről, valamint hogy a webáruház és az internet használatával kapcsolatos egyéb szolgáltatásokat kínáljanak Önnek. A vidaXL a jelentések összesített adatait a webáruház további optimalizálására használja fel.

A Pingdom egy webhely teljesítményfigyelő eszköz. Segít azonosítani a hibákat és egyéb teljesítményproblémákat. A Pingdom nem gyűjt semmilyen személyazonosításra alkalmas adatot. Anonim adatokat gyűjt a webhely betöltési idejéről és a betöltési rendelésekről.

A Google Analytics egy webhely viselkedését elemző eszköz. Nem gyűjt személyazonosításra alkalmas adatokat. Az IP-címeket eltakarja, mielőtt a Google eltárolná őket. A Google Analytics összegyűjti és feldolgozza a böngészési viselkedést, lehetővé téve számunkra, hogy azonosítsuk a szűk keresztmetszeteket webhelyünkön, és elhárítsuk az esetleges problémákat, amelyekkel ügyfeleink találkozhatnak. Általánosságban elmondható, hogy képet kapunk arról, hogy ügyfeleink hogyan lépnek kapcsolatba a webhelyünkkel, és ezt az információt ennek megfelelően felhasználhatjuk platformunk fejlesztésére.

A Google Címkekezelő egy olyan eszköz, amely kezeli a cookie-k elhelyezését. Lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan módosítsuk az információk küldésének és fogadásának módját. (Például ezen az eszközön keresztül építjük ki harmadik féltől származó kapcsolatainkat, és onnan blokkolhatjuk és blokkoljuk a nem releváns cookie-kat).

A TVSquared egy olyan eszköz, amelyet offline márkaépítési erőfeszítéseink mérésére használunk. A böngészési viselkedésre vonatkozó adatok korlátozott készletét gyűjti össze, és ezeket kombinálja offline márkaépítési adatainkkal, hogy mérje márkaépítési erőfeszítéseink teljesítményét és hatékonyságát.

A Clarity a Hotjarhoz hasonló eszköz. Használata hasonló a Hotjarhoz (fent említett), mivel a felhasználói viselkedésre specializálódott egy mélyebb szinten. Méri az oldalaink különböző elemeire leadott kattintásokat, és rögzíti a felhasználói munkamenetek felvételeit (véletlenszerűen kiválasztott és névtelen). Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megértsük a webhelyünkön felmerülő lehetséges problémákat. Ennek az eszköznek a használata lehetővé teszi számunkra, hogy megtaláljuk azokat a hibákat és potenciális területeket, amelyeken javítani kell, és utólag tesztelhetjük ezeket a fejlesztéseket.

A vidaXL a vonatkozó webelemző szolgáltatások adatvédelmi szabályzatára hivatkozik, amelyben le van írva, hogyan kezelik az Ön (személyes) adatait, amikor termékeiket és szolgáltatásaikat, köztük a webelemzést használják.

4.1.4 Partner cookie-k

A weboldalon a partner cookie-kat a vidaXL nevében harmadik felek webhelyein elhelyezett hirdetések hatékonyságának mérésére használják. Így a társult partnert a vidaXL jutalmazni tudja a vidaXL online hirdetéséért. Ezen cookie-kon keresztül ellenőrizhető, hogy melyik társult partneren keresztül jutott Ön el webáruházunkba, hogy a hirdetések hatékonyak-e, és valóban értékesítéshez vezettek-e a webáruházunkban. Mindezt személyes adatok cseréje nélkül teszik.

 Magyarország esetében csak egy társult partnerünk van, a neve: Tradetracker (https://tradetracker.com/privacy-policy/).

4.1.5 Újracélzó cookie-k

A webáruház újracélzó cookie-kat használ, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a webáruház visszatérő látogatói számára. E cookie-k segítségévek a böngészési szokásokat egybefogó profil hozható létre, hogy a hirdetések megfeleljenek az Ön érdeklődési körének. A hirdetések megjelennek a hirdetési partnerek webáruházain és a közösségi médiában. Az ebbe a kategóriába tartozó cookie-k a Google Ads, a Bing Ads, a Criteo és az IntelliAd.

4.1.5.1 Criteo

Többek között a Criteo újracélzó cookie-jait is használjuk. A Criteo által gyűjtött adatokkal kapcsolatos további információkért olvassa el a Criteo adatvédelmi szabályzatát.

4.1.5.2   Google Ads és Analytics-remarketing

A vidaXL a Google Ads és analytics-remarketing szolgáltatásait használja arra, hogy hirdetéseket jelenítsen meg harmadik felek webáruházain (beleértve a Google-t is) a vidaXL korábbi látogatói számára. Ez azt jelentheti, hogy például olyan látogatónak jelenítünk meg hirdetéseket, aki még nem véglegesítette megrendelését, vagy éppen most véglegesítette a megrendelést. A hirdetések lehetnek szöveges vagy vizuális hirdetések a Google Display Hálózaton és a RTB House belül.

Az összes összegyűjtött adatot a vidaXL Adatvédelmi szabályzatának és Cookie-nyilatkozatának, valamint a Google adatvédelmi szabályzatának megfelelően használjuk fel. Hirdetési beállításait a Google Hirdetési beállítások oldalon adhatja meg.

4.1.5.3   Újracélzó cookie-k használata harmadik fél webáruházaiban

Harmadik fél által üzemeltetett webáruházakon (például online piactereken) is előfordulhatnak célzott reklámok. A vidaXL Cookie-kat ilyenkor arra használjuk, hogy releváns hirdetéseket jelenítsünk meg más webáruházak korábbi látogatói számára.

4.1.5.4   Facebook, Instagram, és Pinterest hirdetés és elemzés

A vidaXL a Pinterest Ads és a Facebook Ads remarketing szolgáltatásokat használja, hogy hirdetéseket jelenítsen meg a harmadik felek platformjain (beleértve a Pinterestet, a Facebookot és az Instagramot) a vidaXL korábbi látogatói számára. Ez azt jelentheti, hogy például olyan látogatónak jelenítünk meg hirdetéseket, aki még nem véglegesítette a rendelését, vagy éppen most véglegesítette azt. A weboldal domainjeiben beállított cookie-kból információkat osztunk meg a Pinteresttel, a Facebookkal és az Instagrammal, függetlenül attól, hogy van-e Facebook-fiókja, vagy be van-e jelentkezve. Céljuk a tartalom személyre szabása (beleértve a hirdetéseket is), a hirdetések mérése, elemzések készítése, és a biztonságosabb felhasználói élmény biztosítása, a jelen Facebook Cookie-szabályzatnak megfelelően. Minden összegyűjtött adatot (e-mail cím, nem, tartózkodási hely, utónév és vezetéknév, telefonszám, születési dátum, IP) a vidaXL és a Facebook adatvédelmi szabályzatának és cookie-szabályzatának megfelelően használunk fel. Hirdetési beállításait a Facebook hirdetési beállításaiban vagy az Instagram hirdetési beállításaiban módosíthatja .

4.1.6 Közösségi média cookie-k

On the Web Shop, you can use (for example) social media buttons from Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest and Google+. A Webáruházban használhatja (például) a Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest és Google+ közösségi média gombjait.

Amint felkeres egy olyan oldalt a webáruházban, amelyen közösségi médiára mutató gombok találhatók, böngészője csatlakozik a megfelelő közösségimédia-szolgáltatóhoz. Ezen keresztül a szolgáltató információkat szerez a webáruház azon oldalairól, amelyeket az Ön IP-címével meglátogatott.

Ha a webáruházba tett látogatásakor be van jelentkezve Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest vagy Google+ oldalak valamelyikébe, a látogatása összekapcsolható fiókjával. Ha használja valamelyik gombot, például a Facebook „Tetszik” gombjára kattint, a releváns információ el lesz küldve és el lesz mentve a böngészőjén keresztül az érintett szolgáltatónál.

A közösségi média gombokon keresztül begyűjtött adatok célját és hatókörét, valamint a további feldolgozást, felhasználást és a tárolás időtartamát kizárólag a gombok szolgáltatói határozzák meg. Erről bővebben az érintett szolgáltatók adatvédelmi szabályzatában olvashat.

4.1.7 Ár-összehasonlító cookie-k

A webáruház különböző hirdetési módokat alkalmaz. A leányvállalatokon kívül egy másik népszerű csatorna, amelyet ügyfeleink szívesen használnak, az ár-összehasonlító webhelyek. Ezek a webhelyek a különböző webhelyekről származó terméklistákat összesítik, és úgy jelenítik meg őket, hogy a vásárló könnyen összehasonlíthassa az üzleteket, az árakat és a szolgáltatási szinteket.

Ezen ár-összehasonlító weboldalak teljesítményének meghatározása érdekében a vásárlás visszaigazolását (ha a csatornájukon keresztül) és korlátozott vásárlási információkat (termékek mennyisége, tranzakció teljes összege) küldünk ezeknek a partnereknek. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy figyelemmel kísérjük a teljesítményüket, és ennek megfelelően állítsuk be őket. Nem gyűjtenek személyazonosításra alkalmas adatokat.

Jelenleg Magyarország területén a következő ár-összehasonlító partnerekkel dolgozunk:

4.1.8 E-mail cookie-k

A vidaXL.hu oldalon e-mail cookie-kat használnak a vidaXL által küldött kereskedelmi e-mailek hatékonyságának mérésére. Így mérhetjük e-mail kampányaink és hírleveleink hatékonyságát és teljesítményét. Mindez személyes adatok gyűjtése nélkül történik.

Jelenleg egy Clang nevű e-mail cookie-partnerrel dolgozunk.

4.2 A cookie-k elfogadása és elutasítása

Amikor belép a vidaXL.hu-ra, egy cookie-szalaghirdetés jelenik meg a weboldal alján. Elfogadhatja az összes cookie-t (alapvető cookie-k, analitikai cookie-k és marketing cookie-k), vagy kiválaszthatja a beállítások személyre szabását.

Ha a beállítások személyre szabása mellett döntött, választhat az analitikai és marketing cookie-k használatának engedélyezése mellett. Ha a „Beállítások mentése” gombra kattint az analitikai vagy marketing cookie-k engedélyezése nélkül, csak az alapvető cookie-k kerülnek felhasználásra.

Az alapvető cookie-k nem utasíthatók el, mivel ezek feltétlenül szükségesek a webhely és annak funkcióinak biztosításához (pl. lehetővé teszik számunkra, hogy a kosárban tarthassunk tételeket, megtartsuk az Ön nyelvi beállításait).

A cookie-kat a böngésző beállításainak módosításával is elfogadhatja vagy elutasíthatja. Minden böngésző más és más, ezért a vidaXL a böngészőjének információs oldalára vagy a telefon felhasználói kézikönyvére hivatkozik a cookie-beállítások meghatározásához.

Ha a sütik teljesen ki vannak kapcsolva, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webáruház összes funkcióját. Ha különböző helyeken különböző számítógépeket használ, meg kell győződnie arról, hogy minden böngésző be van állítva a cookie-beállításoknak megfelelően.

A cookie-kat bármikor eltávolíthatja számítógépe, telefonja vagy táblagépe merevlemezéről. Tekintse meg böngészője információs oldalát vagy telefonja vagy táblagépe használati útmutatóját, hogy megtudja, hogyan kell ezt megtenni. Kérjük, vegye figyelembe: a cookie-k teljes letiltása esetén előfordulhat, hogy a webáruház nem minden funkciója lesz használható.

5. AZ ADATVÉDELMI IRÁNYELV MÓDOSÍTÁSAI

A jelen Adatvédelmi szabályzat és Cookie-nyilatkozat tartalma módosítható. A legfrissebb verzió mindig megtalálható a vidaXL webáruház oldalán. A vidaXL azt tanácsolja, hogy rendszeresen ellenőrizze az Adatvédelmi szabályzatot és a Cookie-nyilatkozatot, legalább azt megelőzően, hogy személyes adatokat adna meg a vidaXL-nek.

6. HOGYAN LEHET PANASZT TENNI?

Ha bármilyen aggálya vagy kérdése van személyes adatainak felhasználásával kapcsolatban, panaszt tehet a webservice@vidaxl.hu címen.

Panasszal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság -hoz vagy bármely ezzel egyenértékű európai nemzeti hatósághoz is, ha elégedetlen azzal, ahogyan adatait kezeljük.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1363 Budapest, Pf.: 9.

Tel: +36 (30) 683-5969

      +36 (30) 549-6838

      +36 (1) 391 1400

Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail : ugyfelszolgalat@naih.hu

Webhely: https://naih.hu/