A legforróbb trendek: Bársony

Modern elegancia bársonyos megjelenéssel

 

A bársony már évszázadok óta létezik. Nem meglepő, hogy manapság is ez az egyik legnépszerűbb belsőépítészeti irányzat. A bársony anyaga gyönyörű fejlődésen ment keresztül attól kezdve, hogy hogyan volt alkalmazva a sötét viktoriánus esztétikában, valamint, hogy milyen formában jelenig meg a napjainkban.

A bársonnyal való díszítésben az a legjobb, hogy mindenhez illik. Minden szobához, elrendezéshez, stílushoz vagy bútorhoz passzol. Lehetővé teszi, hogy merész elrendezéseket hozhasson létre kiemelkedő darabokkal, de akár kifinomultabb megjelenést is teremthet bársonyos kiegészítőkkel. Végül, de nem utolsósorban a bársony arra ösztönzi Önt, hogy kontrasztokat hozzon létre egy egyedi megjelenés érdekében.

 

 

Kiemelkedő darabok

A bársony önmagában is kiemeledik. Amikor a belsőépítészet fókuszpontjaként kerül használatra, a bársony egy teljesen egyedi megjelenést kölcsönöz. A díszítendő szobától függően válasszon olyan bársony kárpitozású bútordarabot, amely felkelti a figyelmet. Egy bársony kanapéval a nappali kétségtelenül ragyogni fog. Választhat egy élénk színű, bársony Chesterfield kanapét vagy egy minimalista stílusút, fém lábakkal a modern megjelenés érdekében.

Egy bársony ágy segítségével kifinomultságot varázsolhat hálószobájába. Ha elegáns hálószobát szeretne, válasszon egy részletgazdag dizájnt, vagy tegye nyílttá a teret egyszerű, semleges színekkel. Javasoljuk továbbá, hogy egészítse ki a helyiséget egy magas háttámlájú bársonyszékkel, ha létre szeretne hozni egy hangulatos sarkot a délutáni pihenéshez. Bársonyos étkezőszékekkel viszont hangulatot varázsolhat étkezőjébe. Ezen a ponton megadhatja a szoba alaphangulatát modern, plüss bársony textúrájú dizájnt választva, vagy viktoriánus stílusú kárpitozást, sötétebb bársonnyal.

 

 

Luxus kiegészítők

Ha a nagy bársonykárpitozású darabok túl erőteljesek az Ön ízléséhez, ott van a lehetőség, hogy csak egyszerű kiegészítőkkel szépítse a teret. A tökéletes bársony kiegészítők azok, amelyekkel álmaiba illő, romantikus hangulatot hozhat létre az otthonában. Kiegészítheti hálószobáját bársony éjjeliszekrényekkel vagy egy ágyvégi paddal.
A bársony zsámolyok és puffok rendkívül stílusosak és kényelmesek, tökéletesen passzolnak bármelyik nappaliba, függetlenül a jelenlegi stílusától. Egy másik szemet gyönyörködtető részlet egy bársony dohányzóasztal lehetne - ez egy egészen egyedülálló módját képezi annak, hogy bájos hangulatot teremtsen a nappaliban. Ha egy kicsit habozik a bársonyos díszítéssel kapcsolatban, azt javasoljuk, ruházza fel ezzel a különleges anyaggal az ablakokat. A bársony függönyök mélységet kölcsönöznek a helyiségnek, míg az apróbb részletek, mint a párnák vagy lámpabúrák határozottan gazdag textúrát kölcsönöznek.

 

      

Drámai színek, illetve lágy színpaletták

Ha visszatekintünk a bársony hagyományos használatához, merész és drámai színekkel találkozhatunk, fényes gombokkal vagy kontrasztos varratokkal párosítva. Ha valami különlegessel szeretné feldobni a teret, válasszon ékszer tónusú bársonyt sötétzöld, mélykék vagy bordó színben. A belsőépítészet modern megközelítése arra ösztönöz bennünket, hogy sokkal kifinomultabb módon használjuk a bársonyt. Ha kissé lágyabb és játékosabb hangulatot szeretne varázsolni otthonába, válasszon rózsaszín, kacsatojás zöld vagy akár fehér bársonyt. Ne féljen világosabb színeket használni; ha olyan bársonyt választ, amely folt elleni védelemmel volt kezelve, bútorjai egy életen át fognak tartani.